Nitko ne želi državni stan od 30 kvadrata po cijeni od 56.000 kuna

Foto: Marko Mrkonjić / Pixsell Foto: Marko Mrkonjić / Pixsell

Bez novog vlasnika ostala su dva identična stana na istoj adresi.

Ministarstvo državne imovine zaključilo je natječaj za kupnju četiri stana u vlasništvu Republike Hrvatske na području Osijeka, za koja se moglo konkurirati do 3. svibnja. Dvije su nekretnine prodane, a za preostale dvije nije zaprimljena ni jedna ponuda.

Očekivano, najveći je interes iskazan za stan na atraktivnoj lokaciji, u Adamovićevoj ulici, površine 34,59 kvadrata, čija je početna cijena iznosila 156 tisuća kuna. Na natječaj su pristigle tri ponude, a stan je u konačnici prodan za 187.875 kuna. Što je, čak i kada se uračunaju dodatna nužna ulaganja da se ta nekretnina pretvori u dom, i dalje odlična cijena - ispod tržišne vrijednosti za kupnju atraktivne nekretnine u središtu grada. Naime, iako se stan nalazi na petom katu zgrade bez dizala i derutnog pročelja, ovaj je stambeni prostor dobrog razmještaja - sadrži jednu sobu, kuhinju, blagovaonicu, kupaonicu, predsoblje te balkon koji se proteže duž stana.

Kako piše Glas Slavonije, bez novog vlasnika ostala su dva identična stana na istoj adresi - Zapadno predgrađe 19. Oba površine 29,45 kvadrata, čija je početna cijena iznosila 56.600 kuna. Ovakav je ishod bio očekivan s obzirom na to da se nekretnina nalazi na izoliranom području, okružena povelikom, ali zapuštenom te smećem i teškim otpadom zatrpanom okućnicom. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!