Ništa od preseljenja gruntovnice, a evo i zašto

U NSK privremeno središte EU prve polovice 2020., Foto: Goran Stanzl / Pixsell U NSK privremeno središte EU prve polovice 2020., Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Ta je ‘gruntovnica’ trebala iseliti iz NSK, ali to se, kažu nam iz Ministarstva pravosuđa, neće dogoditi

Više od 7000 m2 za delegacije, sastanke i summite – veliki kongresni centar koji se uređuje unutar Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK) bit će privremeno središte Europske unije u prvoj polovici 2020., kad Hrvatska bude predsjedala Vijećem EU. Da bi se dobilo toliko kvadrata tih 7200 kvadrata, veći dio “uzet” će se iz dijela knjižnice u kojem je smješten Zemljišnoknjižni odjel Općinskog građanskog. Ta je ‘gruntovnica’ trebala iseliti iz NSK, ali to se, kažu nam iz Ministarstva pravosuđa, neće dogoditi jer novi prostor još nisu našli, a planirani nije spreman.

“S Ministarstvom državne imovine surađujmo na pronalaženju nove lokacije”, kažu iz Ministarstva pravosuđa. Pojasnili su kako i dalje ostaju pri tome da će se gruntovnica preseliti na budući Trg pravde, ali tek 2021. “Smještaj planiramo riješiti kroz Dodatno financiranje Projekta implementacije integriranog sustava zemljišne administracije čija se ratifikacija očekuje krajem 2018.”, kažu i dodaju da je rok za realizaciju radova i opremanja zgrade travanj 2021. godine. To je i period u kojem bi se gruntovnica iz NSK trebala smjestiti na budući Trg pravde. “Premjestit će se na lokaciju bivše vojarne, u zgradu konjušnice”, kažu iz Ministarstva.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve