Nije pristao na ponudu investitora, kuća mu je uz sami trgovački centar

Autor: Poslovni.hr , 31. siječanj 2013. u 11:56
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Investitori su prije pet godina obiteljima u kućama na tom zemljištu davali zamjenske stanove, no ovaj je vlasnik tu ponudu odbio.

Pet godina nakon početka gradnje prvog kvartovskog trgovačkog centra Point , vlasnik kuće na uglu Rudeške i Horvaćanske ceste koja je ostala jedina neporušena, sudi se s investitorima s kojima se nije mogao dogovoriti oko cijene, a u ishod suđenja u njegovu korist ne vjeruje, piše Večernji list.

'Investitori su u početku gradnje došli i ponudili mi iznos za moju kuću i zemljište koji mi nije odgovarao. Nisam odmah pristao, pa nitko ne pristaje na prvu ponudu. Posljedica su gradnje i kopanja temelja i moji popucali zidovi, ali ne vjerujem da će se to sanirati', kaže vlasnik kućice.

Svojedobno se spominjala odbijena ponuda od 600 tisuća eura za 400-tinjak četvornih metara okućnice i kuće. Sudeći po tadašnjim riječima valsnika, njegova je kuća s dvorištem vrijedila 1,45 milijuna eura, a tu su vrijednost procijenili i vještaci. Investitori su,  2007. kada je gradnja počela, obiteljima u kućama na tom zemljištu davali zamjenske stanove, no ovaj je vlasnik tu ponudu odbio.

Point centar u fazi je dovršetka, otvara se ove godine, a protezat će se na tri kata i 40.000 četvornih metara. Sadržavat će 50 lokala na gotovo 13.000 četvornih metara za najam i oko 500 parkirališnih mjesta, a otvorit će se i 500 radnih mjesta. 

Više pročitajte ovdje

Komentari (7)
Pogledajte sve


sistem je, insajder u gradu dojavljuje interes za započinjanje postupka za izdavanje lokacijske dozvole, građ. mafija tada kupuje neku minimalnu parcelu ili kučicu ali ne uknjižuje se, nego ćeka da svi ostali prodaju i tada ucjenjuje investitora za enormne iznose inaće ne daju suglasnost i prijavama inspekciji i sudu otežu započinjanje gradnje…

tako je u Iloku, neki debeli čiča išao i sve redom kupovao, kad tamo baš po njegovim parcelama obilaznica prema Šidu, i čiča se opario ni kriv ni dužan, i sada bi se kažu bavio društveno korisnim radom, jer eto on Zna

2007.je to zemljište vrijedilo do 650 eur/m2, dakle za oko 400m2 terena najviše 300k eur plus kakvih 50k eura bonisa za građevinu…sumnjam da bi ikoji ozbiljni vještak to tada procjenio na više od 400k eur a ovaj procjenjeni iznos od 1,5M je ili patka ili uhodana mafijaška shema po kojoj su mnogi investitori na slićan naćin ucjenjeni i oguljeni za velike novce…

sistem je, insajder u gradu dojavljuje interes za započinjanje postupka za izdavanje lokacijske dozvole, građ. mafija tada kupuje neku minimalnu parcelu ili kučicu ali ne uknjižuje se, nego ćeka da svi ostali prodaju i tada ucjenjuje investitora za enormne iznose inaće ne daju suglasnost i prijavama inspekciji i sudu otežu započinjanje gradnje…mnogi su tako je popušili pa i konzum u samoboru a leclerc u španskom je ćak i odustao od daljnje gradnje i otišao

Glupost se ne isplati.

Bez uvrede ikome, ali to ne vrijedi 30 soma Eu sve zajedno. vrijedi jedino ako je netko zainteresiran BAŠ za to zemljište, onda je druga priča,ali svejedno postoji neka granica, pa nije to 5-ta avenija u New yorku. Mada je lud ako je odbio 600 tisuća EU..Sad ima to što ima.

New Report

Close