Napušteni teren postaje sportski centar

Autor: Poslovni.hr , 05. rujan 2016. u 21:59
Vrijednost investicije je oko 12 milijuna kuna, Foto: PD

Po modelu javno-privatnog partnerstva na mjestu sportskog terena Papirna u Zenici gradit će se suvremena dvorana s umjetnom travom, poslovni prostori i fitness centar.

Sportski teren Papirna već nekoliko godina u istoimenom naselju zeničkom prepušten je propadanju. Međutim, nekadašnji teren zeničkih rukometaša i mjesto rekreacije uskoro će ponovno dobiti svoju svrhu izgradnjom novog sportskog kompleksa, piše Klix.ba

Nakon javnog poziva izabran je investitor po modelu javno-privatnog partnerstva, koji će graditi objekt u čijem će sastavu biti suvremena dvorana s umjetnom travom, poslovni prostori i fitness centar. Vrijednost ulaganja je oko tri milijuna KM (oko 12 milijuna kuna), a izgradnjom sportskog kompleksa Papirna će dobiti novi izgled. “Bitno je istaknuti da će investitor financirati i izgraditi jedan suvremen poslovno-sportski kompleks koji će koristiti 30 godina i ponovno ga vratiti gradu na raspolaganje i upravljanje, tako da grad ostaje vlasnik i prostora i objekta”, rekao je Feđa Jovanović, direktor Javnog poduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenice.

U prizemlju će se nalaziti poslovni prostori i ugostiteljski objekti. Prizemlje i kat su vezani stepenicama, a kat je zamišljen cijelom dužinom kao fitness studio. U prizemlju je također ulaz, dvije svlačionice s mokrim čvorovima namijenjene korisnicima nogometnog terena, te stepenice koje povezuje sve tri etaže. Na katu su dva ureda za administraciju kompleksa i mokri čvor. Nogometni teren je dimenzija 40m x 20m, a smješten je unutar površine sa plastičnom travom.

Komentirajte prvi

New Report

Close