Nakon 16 pokušaja čak pet ponuda za hotel Durmitor

Autor: Poslovni.hr , 06. rujan 2016. u 22:00
Prvi natječaj za prodaju hotela Durmitor raspisan je sredinom veljače 2013. godine, Foto: PD

Adriatic Properties, tvrtka koja upravlja Svetim Stefanom i drugim crnogorskim ljetovalištima, želi ući u zimski turizam.

Kompanija Adriatic Properties, grčkog poduzetnika Petrosa Stathisa, koji ima rašireni turistički biznis u Crnoj Gori, Sava Grbović, vlasnik Lutrije Crne Gore, podgorički Nemesis, kao i nikšićke tvrtke Comp Comerc i Top Force System dostavili su ponude za kupovinu hotela Durmitor na Žabljaku, pišu Dnevne novine.

Žabljački hotel prodavao se po cijeni od 643.739 eura, kao dio imovine Ski-centra Durmitor u stečaju, a ponude za njegovu kupovinu otvorene su u Privrednom sudu. Ovo je prvi put poslije šesnaest neuspješnih pokušaja za prodaju hotela da ima zainteresiranih ponuđača.

Adriatic Properties za hotel je ponudio 650.000 eura, što je oko 6000 eura više od tražene cijene. Budvanska kompanija već nekoliko godina uspješno upravlja Aman Resortom na Svetom Stefanu, hotelom Kraljičina plaža u Miločeru, a odnedavno i hotelom Maestral u Pržnu. Adriatic Properties na Žabljaku planira izgraditi luksuzan hotel s pet zvjezdica, koji nedostaje tom području Crne Gore.
Sava Grbović, vlasnik crnogorske Lutrije, za hotel Durmitor spreman platiti 643.739 eura, koliko je i procijenjena vrijednost tog objekta s pripadajućim zemljištem, dok je tvrtka za osiguranje imovine i osoba Top Force System iz Nikšića dostavila ponudu vrijednu 680.000 eura.

Najviše novca, 701.000 eura, ponudio je nikšićki Comp Comerc, vlasnika Ranka Jovovića. On je u travnju ove godine za 1,2 milijuna eura kupio hotel Onogošt, a njegova kompanija već upravlja skijaškim centrom Vučje. Nešto manje, odnosno 700.100 eura, ponudio je podgorički Nemesis Dragana Perovića, koji u vlasništvu ima hotel Hemera u Podgorici i lanac hotela i restorana Astoria u Budvi, Kotoru i Podgorici.

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača, u skladu s uvjetima iz natječaja, kao i dostavljenim ponudama, bit će donesena u roku od sedam dana.

Prvi natječaj za prodaju hotela Durmitor raspisan je sredinom veljače 2013. godine, od kada je propalo 16 javnih nadmetanja.

Hotel Durmitor na planini Žabljak ima površinu od 2370 četvornih metara, zemljište koje se također prodaje veliko je 36.750 četvornih metara, a usto kupcima su ponuđena i tri bungalova.

Komentirajte prvi

New Report

Close