Najveći pad cijena nekretnina u Zagorju i Slavoniji

Autor: Darko Bičak , 05. svibanj 2015. u 22:00
U Krapinskoj županiji cijene pale 10%/ M. Topolovec/PIXSELL

Na godišnjoj razini nije zabilježen rast cijena nekretnina za većinu županija u odnosu na prethodnu godinu, no ako se promatra samo ožujak 2015., bilo je manjeg rasta u traženim cijenama.

Prema novom istraživanju najvećeg hrvatskog oglašivačkog portala Njuškala, provedenom na uzorku od 153.000 nekretnina oglašenih u travnju 2015., cijene nekretnina u Hrvatskoj pale su za tri posto u usporedbi s cijenama u travnju 2014., dok su u odnosu na prethodni mjesec na približno istoj razini.

Najnoviji podaci uspoređeni sa cijenama u travnju 2011. godine pokazuju njihov pad za čak šest posto. Na godišnjoj razini nije zabilježen rast cijena nekretnina za većinu županija u odnosu na prethodnu godinu, no ako podatke uspoređujemo s ožujkom 2015. godine, u nekoliko je županija zabilježen manji rast u traženim cijenama nekretnina. To su Dubrovačko-neretvanska, Primorsko-goranska, Gradu Zagreb i Ličko-senjska županija. Iako uključene u trend pada, najviše cijene nekretnina i dalje su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

U ožujku je tražena cijena za kvadrat stana u Starom gradu u Dubrovniku iznosila 4067 eura, dok je u travnju prosječna tražena cijena kvadrata stana nešto manja, 3693 eura. Županije na obali i priobalju u prosjeku pokazuju manji pad u traženim cijenama nekretnina od županija u kontinentalnoj Hrvatskoj. U kontinentalnoj Hrvatskoj najveći pad cijena nekretnina bilježi Krapinsko-zagorska županija, od 10 posto, a slijede Brodsko-posavska sa šest posto, Osiječka sa sedam i Zagrebačka sa šest posto.  

Komentirajte prvi

New Report

Close