Nad Sarajevom planiraju hotel s 250 soba

Autor: Sergej Novosel Vučković , 20. prosinac 2016. u 21:59
S predstavljanja projekta luksuznog hotela koji bi se trebao otvoriti za 6-7 godina

Berlinski investitor bh-podrijetla ima želju na lokaciji Vranjače-Zlatište graditi Sarajevo Palace, s predsjedničkim i još 108 apartmana, kongresnom dvoranom…

Mirsad Fikić, investitor iz Berlina, podrijetlom iz BiH, zainteresiran je na području Sarajeva, u općini Centar, graditi hotel koji bi, gabaritima i vrijednošću ulaganja, bio jedan od luksuznijih u zemlji.

 Projekt je predstavljen predstavnicima općine, prilikom čega je naglašeno da bi kompleks, nazvan Sarajevo Palace, bio vrijedan 250 milijuna maraka, te da bi imao 250 soba i 108 apartmana. Krasit će ga i kraljevski i predsjednički apartmani, te kongresna dvorana za 2000 ljudi. Zasad je sve na ideji, a kao poželjna i povoljna lokacija nameće se Vranjače-Zlatište, o čemu se razgovara još od veljače, navode bh-mediji.

"Novi objekt bio bi na površini od 56.000 četvornih metara, a s gradom bi bio povezan žičarom od Skenderije do Zlatišta, a imao bi i platforme s pogledom na grad", kazao je Fikić, koji je razgovarao i s drugim potencijalnim ulagačima, među kojima ima i onih bh-podrijetla. Sarajevo Palace bi trebao zapošljavati oko 300 ljudi, a njegovo otvorenje se, pod uvjetom da se projekt ostvari u željenim okvirima, očekuje ze šest-sedam godina. Idućega tjedna, najavljuje načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić, bit će sastanak s više uglednih arhitekata, koji će dati i svoje sugestije o izgledu hotela i dodatnih sadržaja na lokaciji Zlatišta.

Sam načelnik i njegov savjetnik za investicije Mustafa Resić obećali su, pak, Mirsadu Fikiću da će općina uvijek davati potporu investitorima ozbiljnih namjera.

Komentirajte prvi

New Report

Close