Na području šibenske Brodarice Woodsford vile d.o.o. grade eltino naselje

Autor: Objava za medije , 27. siječanj 2015. u 12:19
Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Donošenjem Detaljnog plana uređenja Brodarica-Gomiljak stvorene su pretpostavke za realizaciju još jedne značajne investicije.

Donošenjem Detaljnog plana uređenja Brodarica-Gomiljak stvorene su pretpostavke za realizaciju još jedne značajne investicije na području Grada Šibenika. Riječ je o investiciji tvrtke „Woodsford vile“ d.o.o. koja na padinama Gomiljaka planira izgradnju integriranog stambenog naselja.

„I ovu smo investiciju doveli do kraja, naravno s pozicija gradske administracije, te investitoru stvorili pretpostavke za daljnji razvoj projekta i u konačnici gradnju. Ne samo da smo donijeli Detaljni plan uređenja, koji je podloga za izradu projektne dokumentacije i ishodovanje svih dozvola, već smo riješili i problem prometnice u obuhvatu projekta“, pojasnio je gradonačelnik Željko Burić.

Naime, još prije godinu dana Grad Šibenik i investitor sklopili su ugovor o zamjeni i darovanju zemljišta kojim se investitor obvezao izgraditi i na Grad prenijeti novoformiranu prometnicu, a Grad se zauzvrat obvezao izuzeti iz režima javnog dobra i prenijeti na investitora dio postojećeg puta koji se nalazi unutar obuhvata plana. 

Projekt izgradnje integriranog stambenog naselja na području Gomiljaka pokrenut je još 2006.g., te je u međuvremenu investitor postao vlasnikom većine zemljišta u obuhvatu projekta, ukupne površine 7,6 ha.

Integrirano stambeno naselje Šibenik predviđa gradnju obiteljskih kuća, dvojnih objekata, objekata u nizu, višestambenih objekata uključivo hotrikulturno uređenje, društvene sadržaje, rekreativne i komercijalne sadržaje; wellnes, spa centar, zdravstveni centar, podzemnu garažu i parkiralište, restorane, trgovine.

Predviđena površina obiteljskih kuća je od 150-250 m2, a stanova od 45-100 m2, dok su parcele obiteljskih kuća od 600-1000 m2, s tim da će svaka obiteljska kuća imati bazen, a stambeni objekti će imati pristup javnim bazenima.

Naselje se bazira na racionalnom korištenju prirodnih resursa, recikliranju otpadnih voda, korištenju ekološki prihvatljivih materijala.

Komentirajte prvi

New Report

Close