Mali ‘grad u gradu’ idealan za biznis

Autor: Poslovni dnevnik , 29. ožujak 2015. u 22:00
Poslovne prostore već su zakupili UniCredit, Konzum i mnogi drugi/Ž. Bašić/PIXSELL

Iako su stanovi gotovo rasprodani, za zakup je raspoloživo 9000 kvadrata poslovnih prostora.

Iako nije u podsljemenskoj zoni, Centar Bundek, koji se smjestio na razmeđi "starog" i Novog Zagreba, karakterizira baš ono po čemu je sjeverni dio grada toliko poželjan – zelena oaza usred užurbane metropole.

Štoviše, taj "grad u gradu" ima u svojoj blizini i uređeno jezero te svu prometnu infrastrukturu; od tramvaja, autobusa preko podzemnih garaža do okolnih parkirališta, s čim se mnoge građevine, pa i čitave četvrti na sjeveru grada, ne mogu pohvaliti. Projekt karakterizira i vizualna dojmljivost usred dijela Novog Zagreba koji se zadnjih 10-ak godina najviše razvija. Uz Centar Bundek niknula je fascinantna zgrada Muzeja suvremene umjetnosti, a tu je i Avenu Mall, jedan od najposjećenijih trgovačkih centara u Zagrebu koji, osim bogate trgovačke i ugostiteljske ponude ima i veliki broj kino dvorana.

Centar Bundek je uz sami Zagrebački velesajam, koji je zadnjih godina manje klasična izložbena institucija, a sve više prostor za mnogobrojne kulturne, sportske, koncertne i slične aktivnosti na koje se iz Centra Bundek može otići biciklom, ili jednostavno pješice. Sve su to razlozi zbog kojih su mnogi Zagrepčani odlučili da upravo Centar Bundek bude njihov budući dom. Taj kompleks ima stambeni i poslovni dio, a zanimljivo je da su oni prožeti kroz cijeli centar kako bi se napravio održivi miks koji stanarima omogućuje da imaju mir, a da su im ipak dostupni svi sadržaji centra. Kako pojašnjava Mojca Kufner, voditeljica Odjela analize tržišta, razvoja proizvoda i marketinga Zagrebačkih nekretnina (ZANE), tvrtke u vlasništvu Zagrebačke banke, koja vodi prodaju, dosad je od 227 izgrađenih stanova prodano gotovo 200. 

 

130četvornih

metara najmanji je mogući zakup poslovnog prostora

Velik interes
"Interes je bio velik i ostalo je svega 30-ak, i to uglavnom manjih stanova. Kupci su prepoznali kvalitetu koju im osigurava stan u Centru Bundek. Svi stanovi su izgrađeni u skladu s okruženjem parka Bundek i 'sljubljeni su s prirodom' tako da pružaju maksimalan užitak i kvalitetu života svojim stanarima", navodi Kufner. I dok je većina stanova našla svoje kupce, u ponudi još ima dovoljno poslovnih prostora koji čekaju svoje zakupce. Kako pojašnjava Roman Kos, specijalist za posredovanje u ZANE-u, za razliku od stanova koji se uglavnom prodaju, poslovni prostori uredskog tipa se daju uglavnom u zakup. "Cijeli centar ima oko 18.000 m2 uredskog prostora, a za zakup je slobodno oko 9000 kvadrata. U prizemlju zgrada preostalo je za prodaju još nekoliko lokala različitih namjena", kaže.

Pojašnjava da, iako preferiraju zakup uredskih prostora po katovima, a što je oko 1000 kvadrata po jedinici, moguće je prostor zakupiti i u drugim kombinacijama. Najmanji mogući zakup je 130 m2, a najveći 4000 m2. Cijene zakupa podložne su pregovorima i ovise o površini koja se zakupljuje, ali okvirno se kreću između 11,5 i 13,5 eura po kvadratu mjesečno. Kos naglašava da je poslovni prostor izveden u visokom "roh bau" i da je moguće prostor uz manje zahvate u cijelosti prilagoditi potrebama zakupca. U ZANE-u ističu da su dosad najviše interesa za zakup pokazale tvrtke iz informatičkog i financijskog sektora, ali tu je i nezaobilazni supermarket, u konkretnom slučaju Konzum. U Centru Bundek sjedište ima i Unicredit Leasing, a tu se smjestila i visoka poslovna škola RIT, dio Rochester Institute of Technologyja, prestižnog, 10. po veličini privatnog sveučilišta u SAD-u. Kos ističe da za poslovni prostor imaju dosta upita i od međunarodnih korporacija.

Potpuni komfor
Mojca Kufner kaže da će se u narednom razdoblju ići i s različitim novim mogućnostima prodaje, a moguće i najma stambenog prostora: "Ovaj Centar je pravi mali grad u gradu i pruža stanarima i zakupcima potpuni komfor. Tu je blizina zračne luke, većine kulturnih i poslovnih sadržaja, a i sam centar grada je na 15-ak minuta. Za sve stanare i zakupce osiguran je kvalitetni parkirni prostor u garažama." Dodatnom komforu pridonosi i privatni vrtić koji se nalazi u sklopu centra, a u kojem, zbog kvalitete ustanove, svoje mališane bezbrižno ostavljaju i roditelji koji nisu stanari centra.

Komentirajte prvi

New Report

Close