Lokalnom poduzetniku prodana jedna od najljepših zgrada u Omišu, iznos je milijunski

Autor: Poslovni.hr , 26. listopad 2017. u 11:43
Foto: Marko Prpić / Pixsell

Tek kada gospodin Babić izrazi želju da tvornicu prebaci na drugo mjesto, počet ću konkretnije razmišljati o daljnjoj namjeni objekta.

Zgrada omiške "Cetine", tvornice tjestenine, prodana je, no pogon s dvadeset radnika, suprotno glasinama, neće biti ugašen, a slavna dalmatinska manistra neće ostati na suhom.

Kako piše Slobodna Dalmacija, objekt je kupio privatnik, lokalni poduzetnik Krunoslav Šarić, široj javnosti nepoznat 46-godišnjak, koji nam je potvrdio kako ga proizvodnja tjestenine ili neka druga vrsta industrije ne zanima te kako lokaciju koju "Cetina" drži od 1922. godine u neko buduće vrijeme namjerava prilagoditi turizmu.

Kada će se "prilagodba" točno dogoditi, nije nam znao reći, tek je dodao kako mu se ne žuri.

– Gospodin Babić izrazio je želju da tvornica na sadašnjemu mjestu ostane barem do jeseni iduće godine, s mogućnošću produženja, što meni odgovara, tako da nikakvih promjena sigurno još neko vrijeme neće biti.

Tek kada gospodin Babić izrazi želju da tvornicu prebaci na drugo mjesto, počet ću konkretnije razmišljati o daljnjoj namjeni objekta, koja će najvjerojatnije biti turistička – kaže Šarić.

Gospodin Babić iz njegove izjave je Ivica Babić, vlasnik pekare "Babić", koja je još 2004. godine od slovenskoga "Žita" kupila splitsku "Preradu", a skupa s njome i "Cetinu".

Koja, pak, ima tu sreću da joj se zgrada, jedna od prepoznatljivijih pod Mirabelom, nalazi na vrhunskoj lokaciji, praktično u samoj omiškoj gradskoj luci, na istočnome ulazu u grad. Spomenuta sreća, naravno, broji se u milijunima kuna (točan iznos je, očekivano, poslovna tajna), pri čemu je zanimljivo da je "Cetina" otkako joj je kuća prodana – podstanar. A nije se pomakla s mjesta.

– I neće se još neko vrijeme micati – tvrdi u izjavi za Slobodnu Dalmaciju Ivica Babić.

Ljubitelji manistre, i s jajima i bez njih, mogu, dakle, biti mirni, "Cetina" će nastaviti raditi. A od "Cetine" u čitavoj bivšoj Jugoslaviji, i prvoj i drugoj, bolje nije bilo. Preživjela je ona i dirigiranu i tržišnu ekonomiju, pa će, veli Babić, preživjeti i prodaju stare zgrade.

Komentirajte prvi

New Report

Close