Kuvajćani počeli podizati niz vila u Vrelu Bosne

Autor: Poslovni dnevnik , 13. srpanj 2015. u 21:59
U očuvanoj sredini u blizini Sarajeva bit će naselje s luksuznim vilama

Gradi se iako je riječ o vodozaštitnom području.

Nedaleko od Vrela Bosne kod Sarajeva započela je izgradnja više luksuznih vila. Investitor je Kuwait Investment Company, tvrtka koje je u BiH registrirana za promet nekretnina i usluga.

Projekat nosi naziv Vrelo Bosne, a to je mjesto, inače, vodozaštitna zona s kojeg se Sarajevo opskrbljuje vodom za piće. Portal Klix.ba navodi da tajnoviti projekt, o kojem investitor i Općina Ilidža ne žele ništa reći, podrazmijeva gradnju vile dimenzija 10×10 i 8×10 metara. Zna se i da je projektant kompanija AR CH iz Sarajeva. Kuwait Investment Company je osnovan 1961. kada je Kuvajt krenuo s velikim gospodarskim širenjem, a direktor kompanije je Bader Nasser al-Subaei.

Kuwait Investment Company na svojoj internet stranici tvrdi da je jedna od najzaslužnijih kompanija za ubrzani rast kuvajtskog gospodarstva, a kako dodaju, uključeni su u veliki broj investicijskih projekata u svijetu. Uglavnom kupuju banke i ulažu u nekretnine. Prema financijskom izvještaju iz 2013. godine kompanija je u Europi ostvarila prihod od oko 17,5 milijuna eura, a u vlasništvu su imali imovinu vrijednu više od 32 milijuna eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close