Kreće javni natječaj: 300 kuna početna najamnina za garsonjere u Zagrebu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. kolovoz 2014. u 11:42
Foto: Slavko Midžor / Pixsell

Prvi natječaj za najam stanova u državnom vlasništvu do kraja ovog tjedna.

Prvi javni natječaj za najam stanova u državnom vlasništvu trebao bi do kraja ovog tjedna biti objavljen na internetskim stranicama Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) www.duudi.hr i u dnevnom tisku.

Riječ je o pilot projektu u sklopu kojeg će biti u najam ponuđeno 20 stanova veličine od 11 do 111 četvornih metara u užem i širem centru Zagreba – Ilici, Nodilovoj, Klaićevoj, Zvonimirovoj, Britanskom trgu, Tomašićevom i drugim lokacijama.

Nakon objave natječaja bit će poznate i točne adrese kao i vrijeme kada će ih zainteresirani moći razgledati. Ponuđeni stanovi bit će namijenjeni isključivo stanovanju, a u tom smislu DUUDI najavljuje oštre kontrole.

Ovisno o rezultatima prvog pilot projekta, u idućoj fazi bit će moguće po javnim natječajima unajmiti i stanove u ostalim dijelovima Hrvatske, poručuju iz DUUDI-ja pojašnjavajući kako daljnja faza ovisi kako o rezultatima pilot projekta tako i o pripremi stanova za najam.

Neki od stanova iz ponude su u boljem, a neki u lošijem stanju, no potrebnu adaptaciju najmoprimac snosi sam, bez prava na povrat uloženih sredstava. Početna najamnina iznosi 15 kuna po četvornome metru, pa je tako za primjerice stan od 20 četvornih metara najmanja početna najamnina 300 kuna.

Stanovi se iznajmljuju na pet godina uz mogućnost produljenja na još pet godina ukoliko budući najmoprimac uredno podmiruje troškove najma i režijske troškove. Po objavi natječaja, zainteresirani će u navedenom roku moći podnijeti svoje ponude koje će se javno otvarati, a kao najpovoljniji ponuđač prihvatit će se onaj koji je ponudio najveći iznos najamnine za stan te zadovoljio ostale natječajne kriterije.

Komentirajte prvi

New Report

Close