Konačni slom Kerumova carstva: Zbog duga od 285 milijuna kuna ostaje bez brojnih nekretnina

Autor: Poslovni.hr , 06. studeni 2018. u 11:20
Foto: Miranda Cikotić / Pixsell

Kerum d.o.o. bio je jamac, a rate nisu vraćane na vrijeme

Nad tvrtkom Kerum d.o.o. otvoren je stečajni postupak. Trgovački sud u Splitu za stečajnu upraviteljicu imenovao je Mirjanu Zuziju, diplomiranu ekonomisticu iz Velike Gorice. Pozvani su vjerovnici da u roku od 30 dana prijave tražbine. Sud je naložio i da se rješenje o otvaranju stečaja upiše u zemljišne knjige na nekretninama na kojima je Kerum d.o.o. upisan kao vlasnik, odnosno suvlasnik. Kerum d.o.o. ima mnoštvo nekretnina u Splitu, Zadru, Zagrebu, Dubrovniku, Trogiru, Drnišu na otocima Braču, Hvaru i drugdje. Radi se o stanovima, poslovnim prostorima i zemljištima, piše Večernji list.

Time je i formalno, nakon godina mrcvarenja i bezuspješnog pokušavanja sklapanja predstečajne nagodbe, bivši splitski gradonačelnik i bivši saborski zastupnik Željko Kerum ostao bez svoje stožerne trgovačke kompanije, od koje je krenuo njegov prvo gospodarski, a potom i politički uspjeh. Problemi s Kerumom d.o.o. nastali su 2012. godine kada mu je račun blokirala Hypo banka, kreditor Kerumove druge tvrtke Adriatic u čijem je vlasništvu bio hotel “Marjan”.

Naime, Kerum d.o.o. bio je jamac, a rate nisu vraćane na vrijeme. Zahtjev za pokretanje stečaja podnijela je Fina nakon što je njezino Nagodbeno vijeće početkom rujna ove godine prekinulo postupak predstečajne nagodbe koji je prije punih pet godina, 2013., pokrenut pred Trgovačkim sudom u Splitu, ali nagodba nikad nije postignuta. Dugovi Keruma d. o. o. neplaćeni u posljednjih 120 dana iznose točno 285,632.182 kune, a riječ je o istim dugovanjima koja se provlače od prestanka poslovanja.

Komentari (2)
Pogledajte sve

<span style=”color: #293642; font-family: ‘Open Sans’, sans-serif; background-color: #ffffff;”>kupio je kultni splitski hotel Marjan i platio ga višestruko više od traženog, čak 170 milijuna kuna – ‘u kešu’, kako se sam izražavao. Upravo to će biti najveći kamen koji će ga uskoro vući prema dnu.</span>

<span style=”color: #293642; font-family: ‘Open Sans’, sans-serif; background-color: #ffffff;”>razne tvrtke je prebacivao na novu suprugu te svoju i njenu obitelj, pa tako danas ima hotele u Splitu i Rogoznici, golemi stari trgovački centar Koteks u Splitu, višegodišnju koncesiju na kupalište i restoran Bene na Marjanu, začetak naftnog biznisa u obliku jedne benzinske crpke u partnerstvu s generalom Čermakom te niz nekretnina kojima je praktično nemoguće utvrditi broj i vrijednost. </span>

http://hr.n1info.com/Vijesti/a513722/Kerum-zaziva-veliku-koaliciju-Neka-izbace-sve-Skore-Mostove-i-Zidove.html

New Report

Close