Žele izgraditi socijalne stanove sa cijenom manjom od 500 eura za kvadrat

Autor: Poslovni dnevnik , 28. ožujak 2017. u 15:51
Valjevo, Foto: Thinkstock

BK Group na mjestu vojarne želi podignuti stanove za manje od 500 eura po kvadratu.

Kompanija Bogoljuba Karića zainteresirana je za gradnju socijalnih stanova u Valjevu, a njegov brat Dragomir kao moguću lokaciju naveo je prostor vojarne Kadinjača koju lokalna vlast godinama bezuspješno pokušava kupiti, javlja Blic.

BK Group ranije je najavio da želi graditi socijalne stanove u Srbiji čija će cijena biti manja od 500 eura za četvorni metar, a na popisu gradova u kojima će se graditi je i Valjevo. Dragomir Karić, koji je bio gost grada Valjeva prilikom nedavne proslave Dana grada, odgovarajući na pitanje gdje će se graditi ti stanovi naveo je da se "razmišlja o prostoru vojarne". Jedina vojarna u Srbiji koju trenutno prodaju Ministarstvo obrane i Vojska je valjevska Kadinjača, kompleks na 2,4 hektara sa 15 objekata.  

U prvom pokušaju prodaje, u listopadu prošle godine, početna cijena iznosila je 1,638.295 eura, ali nije bilo kupaca, te je cijena sada 20 posto niža. Već godinama Grad Valjevo pokušava otkupiti vojarnu Kadinjača, ali je cijena koju je tražila Vojska bila visoka. Prvobitna ideja bila je da se na tom prostoru gradi Sportsko-rekreacijski centar sa zatvorenim bazenom koji Valjevo nema, a pojavio se i prijedlog da se tu preseli poznata gimnazija. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Valjevo? Može li malo vijesti iz normalnijih/uređenijih država tipa Austrija, Češka, Njemačka i slično. Vjerujem da bi našli zaintersiranih čitatelja jer u Srbiju sigurno nitko normalan ne želi ulagati, a osim toga od tamo sigurno neće krenuti neki novi trendovi i prilike s kojima bi bilo dobro upoznati građane RH.

New Report

Close