Kamen-Ingrad u stečaju prodaje nekretnine u Zagrebu: Određen datum prve javne dražbe

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. siječanj 2018. u 15:58
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Prema riječima bivšeg vlasnika Kamen Ingrada Vlade Zeca u stadion je bilo uloženo gotovo 180 milijuna kuna.

Trgovački sud u Osijeku za 8. veljače zakazao je prvu javnu dražbu za prodaju zagrebačkih nekretnina Kamen-Ingrada d.d, građevinske tvrtke u stečaju čiji je vlasnik bio poduzetnik Vlado Zec, a početna cijena za tri nekretnine na zagrebačkoj Selskoj cesti utvrđena je na 1,03 milijuna kuna.

Sudskim zaključkom određena je prodaja tri poslovna prostora, iako na jednom od njih postoji založno pravo u korist Elna kabela d.o.o. kao razlučnog vjerovnika. Budući da preostale dvije nekretnine s opterećenom nekretninom čine jedinstvenu funkcionalnu cjelinu, Trgovački sud prihvatio je mišljenje Odbora vjerovnika i stečajnog upravitelja da se i slobodne nekretnine zajedno izlože prodaji uz odgovarajuću primjenu pravila o ovrsi.

Prodaja bi se trebala obaviti po načelu "viđeno kupljeno" što isključuje sve naknadne prigovore, a prijenos prava vlasništva nekretnine na kupca i brisanje upisanih založnih prava i tereta, sud će odrediti nakon što kupac položi cjelokupni iznos kupovnine, odnosno nakon što rješenje o dosudi postane pravomoćno.

Najnovije sudsko rješenje uslijedilo je nakon posljednjeg izvješća stečajnog upravitelja Kamen Ingrada u kojem su navedene sve nedavne javne dražbe održane za prodaju imovine te tvrtke koja je od 2006. u stečaju, a uglavnom se radilo o prodaji nekretnina na području Velike kraj Požege.

Među posljednjim prodanim nekretninama bio je i nogometni stadion Kamen Ingrada u Velikoj na čije tribine, prema medijskim napisima, stane osam do deset tisuća ljudi i koji je bio napravljen po kriterijima UEFA-e.

Taj objekt, od sudskog vještaka procijenjen na 67 milijuna kuna, prodan je u veljači prošle godine Općini Velika za samo dva milijuna kuna.

Prema riječima bivšeg vlasnika Kamen Ingrada Vlade Zeca u stadion je bilo uloženo gotovo 180 milijuna kuna.

Zbog gospodarskih malverzacija Zec je više puta pravomoćno osuđivan i odslužio je zatvorsku kaznu, a posljednja nepravomoćna presuda izrečena mu je u studenome 2016.

Komentirajte prvi

New Report

Close