Kad će otočni proizvodi u metropolu

Autor: Božica Babić , 22. kolovoz 2016. u 22:00
Prostor u središtu Zagreba od 2012. zjapi prazan, Foto: PD

Prostor u središtu Zagreba od 2012. zjapi prazan…

U središtu Zagreba od 2012. zjapi prazan atraktivni prostor iznad čijeg ulaza stoji natpis Hrvatski otočni proizvodi. Branko Grčić, nedugo nakon što je postao ministar regionalnog razvoja u prošlom mandatu Kukuriku koalicije, dao je opremiti prostor tek nužnim namještajem, no uskratio je logistiku da autohtoni proizvodi s hrvatskih otoka postanu i dostupni ne samo stanovnicima metropole već i sve brojnijim stranim turistima.

U prigodi obilježavanja 10. obljetnice projekta Hrvatski otočni proizvod u travnju 2016. otočani su svoj asortiman Zagrepčanima ponudili na štandovima na Jelačić placu. Dva ministra iz Vlade RH, koja upravo odbrojava dane svog mandata prije rujanskih izbora, Antun Kliman zadužen za turizam i ministar regionalnog razvoja Tomislav Tolušić tom su prigodom otočanima obećali “kako će se u idućih mjesec dana u neposrednoj blizini Jelačić placa konačno otvoriti prva trgovina čije će police napuniti otočni proizvodi.”

Kako tad tako i danas, prostor u Cesarčevoj ulici i dalje stoji prazan, skuplja prašinu i paučinu, a više od 220 otočana sa 23 otoka i Pelješca koji su ishodili certifikat za više od 630 autohtonih proizvoda strpljivo čekaju ministra koji će realizirati ovaj projekt.

Komentirajte prvi

New Report

Close