Iznajmili osamnaest stanova – najviši iznos najamnine 3533 kune

Autor: Agencija VLM , 02. listopad 2014. u 16:08
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Iako su stanovi bili ponuđeni za 15 kuna po četvornom metru, građani su nudili više novca.

Osamnaest od ukupno 20 ponuđenih državnih stanova na području grada Zagreba bit će iznajmljeno najboljim ponuđačima na natječaju, rezime je to otvorenih ponuda nakon isteka natječajnog roka za stanove koje je Državna agencija za upravljanje nekretninama ponudila građanima za početnu najamninu od 15 kuna po četvornom metru. Tako je za dvadeset stanova, u kojima građani mogu živjeti pet godina, pristiglo ukupno 187 ponuda, bez obzira na to što veći dio ponuđenih nekretnina moraju o vlastitom trošku preurediti.

Dapače, sami građani nudili su i veće iznose od početnih kako bi se domogli stanova u užem i širem centru grada prosječne kvadrature od 11 do 100 četvornih metara.

Najviše ponuda, čak 23, pristiglo je za stan u Ulici Nikole Tesle veličine 73 četvorna metra, a 20 ponuda pristiglo je za stanove u Tomićevoj ulici veličine 30 četvornih metara kao i za stan u Nodilovoj ulici veličine 44 četvorna metra.

Najbolja cijena, odnosno najviši iznos najma postignut je na Britanskom trgu za stan veličine 84 četvorna metra za koji su budući najmoprimci spremni mjesečno izdvojiti 3533 kune. – Najmanji iznos mjesečne najamnine postignut je za stan u Zvonimirovoj ulici veličine 34 četvorna metra, a iznosi 531 kunu.

Ukupan zbroj postignutih mjesečnih najamnina za osamnaest stanova iz predmetnog natječaja iznosi nešto više od 26.600 kuna – poručili su iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Ipak, od zainteresiranih građana baš se nitko nije želio useliti u stan u Bosiljevskoj ulici veličine 40 četvornih metara jer za njega nije pristigla nijedna ponuda.

Komentirajte prvi

New Report

Close