Istarska vila od 6,5 milijuna eura mogla bi uskoro postati ekskluzivni hotel

Autor: Poslovni.hr , 13. veljača 2017. u 09:27
Fažana, Foto: Goran Jakuš / Pixsell

Vila izgrađena u drugoj polovici 19. stoljeća već je dugi niz godina bila na prodaji.

Atraktivnu austrougarsku vilu San Lorenzo na samoj morskoj obali na jugu Fažane, tvrtka Proficio, odnosno poduzeće Potamos u njenom vlasništvu, prodala je u siječnju tvrtki Plinio iz Bala, u vlasništvu poznatog istarskog gospodarstvenika Plinija Cuccurina. Uz vilu površine 800-tinjak kvadrata i pripadajućeg joj zemljišta, prodane su i susjedne dvije parcele ukupne površine 1,5 hektara, a prema podacima iz zemljišnih knjiga Ministarstva pravosuđa i Državne geodetske uprave, ugovor o kupoprodaji nekretnine s tvrtkom Plinio d.o.o. sklopljen je 10. siječnja.

Kako piše Glas Istre, sve te čestice dio su turističke zone na prostoru bivše političke škole i unutar obuhvata Urbanističkog plana uređenja Vila San Lorenzo. U središtu tog još uvijek nerealiziranog plana nalazi se upravo vila – budući ekskluzivni hotel s 30-ak ležaja.

– Društvo Proficio d.d. prodalo je nekretninu u Fažani, Vilu San Lorenzo i zemljište. Prodaja je rezultat Proficiove odluke da usredotoči svoje istarske turističke operacije na Rovinj. Kupoprodajnu cijenu i podatke o kupcu nismo u mogućnosti objaviti, piše u pismenom odgovoru Tihana Veletanlić, članica Nadzornog odbora društva Proficia, osnivača tvrtke Potamos. Predstavnike tvrtke Plinio iz Bala, a koji bi mogli komentirati transakciju, nismo uspjeli kontaktirati, navodno zbog dužeg izbivanja u inozemstvu.

Vila izgrađena u drugoj polovici 19. stoljeća već je dugi niz godina bila na prodaji. I nedavno je Glas Istre posao i kao jednoj od najvrjednijih istarskih nekretnina, s oglašenom cijenom od 6,5 milijuna eura. Za koji iznos je zaista transakcija obavljena ostaje tajna između kupca i prodavatelja. Može se tek naslutiti da je Proficio konačno pronašao kupca koji bi, a posebno na zadovoljstvo Općine Fažana, u nekadašnjoj rezidenciji obitelji Fragiacomo i Manerini mogao realizirati luksuzni butik-hotel.

Komentirajte prvi

New Report

Close