Imaju 130.000 eura, a ne mogu pronaći pristojan dvosobni stan

Autor: Poslovni.hr , 03. travanj 2017. u 12:20
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Ono što najviše deprimira je što je većina oglašenih stanova već odavno prodana.

Varate se ako mislite da je novac jedina prepreka kod kupnje nekretnine u Splitu. Čak i u situaciji kada baratate lijepom svotom novca (prevedeno na jezik novca – da imate u džepu barem milijun kuna) teško ćete postati vlasnik stana pod Marjanom, i to jednostavno zato što raspoloživih stanova gotovo i nema. Potvrdili su to Slobodnoj Dalmaciji kupci koji već mjesecima traže stan u širem centru grada, s tim da ništa posebno ne izvolijevaju.

– Tražimo dvosoban stan, nekih 65 kvadrata, za 130.000 eura, a u obzir nam dolaze svi kvartovi od centra do Sućidra, ali ništa konkretno ne možemo naći. Istina, prodaju se neke rupe u koje treba sasuti još barem 50.000 eura da bi se u njih uselilo ali pristojan stan za pristojne novce ne postoji. Ono što nas najviše deprimira je što je većina oglašenih stanova već odavno prodana a izbor onih koji su na tržištu je totalno sužen. Sreća da nismo na ulici – svjedoči nam Splićanka, koja duže od godinu dana bezuspješno traži stan za svoju četveročlanu obitelj.

Kaže da je gotovo sve oglase već naučila napamet i da gotovo da i nema agencije koju nije kontaktirala, a uz to je i informaciju o traženju stana razglasila svima znanima i neznanima. Sve uzalud.

Da je tome tako, i da na splitskom tržištu nekretnina vlada totalni zastoj potvrdila nam je i Orlanda Tomić, iskusna agentica i suvlasnica agencije za nekretnine "Tomić&Vuković".

– Sve je stalo i tko kaže drukčije, laže! Imamo jako veliku potražnju za stanovima. Kupci nas doslovce zasipaju upitima, ali, nažalost, malo što im možemo ponuditi. Ono što se nudi su obično stanovi s nekom većom manom ili ih vlasnici žele prodati po nerealno visokim cijenama. Imamo veliki čep na tržištu u smislu ponude stanova, ona je loša i nedostatna, a traže se stanovi na svim lokacijama. S druge strane, imamo jako puno upita kupaca kojima ne možemo ponuditi kvalitetne stanove – govori Orlanda Tomić.

Komentari (3)
Pogledajte sve

To smeće od nekretnina u Splitu….ponudite strancima…….mi imamo viši standard.

Ovo je navlakački članak i laž ! Znam ljude koji prodaju stan baš ovoliki na Pujankama , za manje od ovog iznosa ( samo bojanje i namještaj) , i oglašen je u agenciji . Nitko ih nije kontaktirao !

Poucak 1,2,3
Bolje je kupiti stan u Splitu na dobroj lokaciji nego bilo koju todoricevu ili precijenjenu turisticku dionicu… A godisnji prinos od najma prelazi 8-10%…a uz to imate nekretninu koja raste iz dana u dan za razliku od drugih djeloba Hrvatske..

New Report

Close