‘Građanima ćemo vratiti 50 posto sredstava uplaćenih za legalizaciju’

Autor: Agencija VLM , 08. travanj 2013. u 11:33
Nino Smolčić; Photo: Dusko Mirkovic/Vecernji list

Dodaje da je potrebno izostaviti sve one troškove koji nisu u funkciji razvoja nego samo služe promociji i stavljanu gradskog proračuna u funkciju pojedinca.

-Vrijeme je da i jedinice lokalne samouprave traže uštede u poslovanju, a građanima i poduzetništvu ostave više sredstva jer je sustav nametnutih troškova previsok i neodrživ! Ostavljanjem više sredstava tvrtkama, građanima pitanje je poznavanja ekonomske politike, odgovornosti i zdravog razuma – poručio je Nino Smolčić, nezavisni kandidat za požeškog gradonačelnika na današnjoj konferenciji za novinare.

Dodaje da je potrebno izostaviti sve one troškove koji nisu u funkciji razvoja nego samo služe promociji i stavljanu gradskog proračuna u funkciju pojedinca.

–Radit ćemo u na povećanju financijske baze, odnosno povećanja zaposlenosti, na izradi projekata koje financira ili sufinancira država ili EU. Osobno sam u nekoliko navrata tražio korjenite izmjene odluke o gradskim porezima, ali vlasti je bilo draže zavlačiti prste u već prazne džepove građana u cilju održavanja vlastitog pogona, nego tražiti druge putove za sufinanciranje projekata – podsjetio je Smolčić.

Dodao je da građani više ne mogu plaćati sve nametnute troškove kojih je ukupno preko 240. Sustav je postao prenapregnut, objašnjava, i kod građana i kod pravnih osoba i vrijeme je da i lokalna samouprava traži prostore ušteda.

-U okviru našega programa građani mogu očekivati izmjenu odluke o komunalnom doprinosu i to u pogledu 2 segmenta. Prvi je u obračunu doprinosa u legalizaciji objekata jer su troškovi legalizacije iznimno visoki zbog čega ćemo donijeti odluku o vraćanju građanima 50 posto sredstava koji pripada gradu. Zatim ćemo smanjiti komunalni doprinos te ukinuti prirez do trenutka boljeg financijskog stanja građana. To je pitanje odgovornosti, ekonomske logike i zdravog razuma – poručio je Smolčić.

Komentirajte prvi

New Report

Close