Gotovo svi stanovi rasprodani i prije nego su zgrade dovršene

Autor: Poslovni.hr , 19. veljača 2018. u 10:02
Foto: Boris Ščitar / Pixsell

Bespovratnim sredstvima strukturnih fondova Europske unije u iznosu od 41% sufinancirana je izgradnja novog hotela u Rakarskoj ulici vrijednog 30 milijuna kuna.

Sljubljena je uz glavni grad države, a tu je i zračna luka koja omogućuje Velikogoričanima da na najjednostavniji način budu povezani s ostatkom svijeta. Osim aerodroma, u posljednjih se nekoliko godina nastoji kroz brze ceste i autocete, ali i željeznice poboljšati povezanost i sa Zagrebom, ali i s Europom. To se, naravno, najbolje postiže gradnjom. Građevinske dizalice postale su jedan od najčešćih prizora u Velikoj Gorici u kojoj se događa prava građevinska renesansa kroz brojne investicije velikih poduzeća i stanogradnju.

Kako piše Lokalni.hr, trenutno najveće gradilište je ono Hrvatske pošte koje se proteže na 38000 četvronih metara. Riječ je o investiciji koja će u konačnici vrijediti 345 milijuna kuna, a koja će postati radno mjesto za oko dvije tisuće radnika koji danas rade na nekoliko lokacija u Zagrebu. Prva faza radova vrijedna 155 mlijuna kuna realizirat će se do kraja ove godine, a po završetku će osigurati modernu sortirnicu, visoko regalno skladište, podatkovni centar, dio upravne zgrade i prateće objekte za logističko-sortirni centar. Ni gorička radna zona ne zaostaje kada je riječ o gradnji. Naime, pozitivan primjer organizacije poljoprivrednika i udruživanje snaga za zajedničko predstavljanje na globalnom tržištu je distributivni centar za poljoprivredne proizvođače u Rakitovcu. Centar se trenutačno dograđuje investicijom “teškom” 26 milijuna kuna koja će poljoprivrednicima osigurati ULO hladnjaču kapaciteta tri tisuće tona. Velike investicije i gradnja pogoduju i turističkom sektoru kojemu su se vrata otvorila nakon otvaranja novog putničkog terminala Zračne luke “Franjo Tuđman”. Povećavaju se smještajni kapaciteti, a Grad je nedavno dobio treći hotel s četiri zvjezdice.

Bespovratnim sredstvima strukturnih fondova Europske unije u iznosu od 41% sufinancirana je izgradnja novog hotela u Rakarskoj ulici vrijednog 30 milijuna kuna. Uz kvalitetan smještaj turiste u Velikoj Gorici od početka ove godine u prostorima novog turističko-informativnog centar dočekuju i djelatnici Turističke zajednice. Ako se ne gradi, obnavlja se Ono što Velikogoričani najviše primjećuju i što ih najviše veseli svakako su gradilišta na kojima će niknuti novi stambeni objekti. Potražnja za stanovima iznimno je velika i u većini slučajeva stanovi su prodani i prije nego je zgrada dovršena. Tako se u Zagrebačkoj ulici, Svačićevoj, Miošićevoj grade velike stambene zgrade, a nedavno su novi stanovi uređeni i u Malogoričkoj i na Šetalištu Franje Lučića. O ekspanziji gradnje govore i brojke. Naime, tijekom protekle godine Upravnom odjelu za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja Grada Velika Gorica podnesen je 181 zahtjev, što je 9 posto više nego 2016. godine. Samo od početka godine do 14. veljače ove godine podneseno je novih 18 zahtjeva za izdavanjem građevinske dozvole. U Gorici je iznimno aktivno i na onim dijelovima na kojima se ne gradi. Naime, tamo se obnavlja. Sliku grada uljepšavaju obnovljene fasade i stolarija na pročeljima zgrada koje provodi Gradsko stambeno gospodarstvo, a ovoj godini novo lice će dobiti čak šesnaest zgrada. Energetski će se obnoviti preko 1000 stanova na području grada što znači bolju kvalitetu života i niže račune za otprilike 3,5 tisuće građana. Ukupna vrijednost energetskih obnova zgrada iznosi 60,8 milijuna kuna, a obnovit će se preko tisuću stanova što će osigurati kvalitetniji život za otprilike tri i pol tisuće građana.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Privid blagostanja zagrebačkog satelita. Nema tu dodane vrijednosti.
Svi rade u nekim ministarstvima/agencijama/holdinzima i sišu život ostatku Hrvatske.

kreće ponovo građevinska mania

New Report

Close