Goran Marić prodao atraktivno državno zemljište vlasniku grupacije u čijem stanu živi njegov sin

Autor: Poslovni.hr , 12. srpanj 2019. u 09:29
Ilustracija: Pixsell

Tih malo više od 19 posto zemljišta u Brsečinama trebalo je Udovičićevim tvrtkama kako bi se upisale kao jedini vlasnici parcele na kojoj su dosad bili suvlasnici s državom.

Ministar državne imovine Goran Marić odlučio je u svibnju ove godine tvrtkama povezanima sa svojim bivšim šefom Željkom Udovičićem, vlasnikom grupacije u čijem stanu živi ministrov sin, prodati nešto više od 13 tisuća četvornih metara državnog zemljišta u zoni u kojoj je dozvoljena gradnja turističkog naselja, uz more u Dubrovniku, po cijeni od 5,092 milijuna kuna, piše u petak Jutarnji list

Tih malo više od 19 posto zemljišta u Brsečinama trebalo je Udovičićevim tvrtkama kako bi se upisale kao jedini vlasnici parcele na kojoj su dosad bili suvlasnici s državom, navodi dnevnik.

Ministar Marić potpisao je tako 9. svibnja "Odluku o razvrgnuću suvlasničke zajednice nekretnine u k.o. Brsečine", a prema kojoj su tvrtke povezane s Udovičićem Sikirica d.o.o. i Valeta d.o.o. stekle pravo otkupa atraktivnog dijela zemljišta, koje se smjestilo u zoni T2, čija je namjena ugostiteljsko-turistička i dozvoljena je gradnja turističkog naselja.

Spomenute dvije tvrtke bile su upisane kao suvlasnici s državom na četiri čestice, od kojih je najatraktivnija ona 91/2 Brsečine ukupne površine 68.623 četvorna metra, a koja se smjestila u zoni dozvoljene gradnje turističkog naselja. Druga čestica 91/6 sastoji se od 10.924 četvorna metra i cesta je "te kao takva ne može biti predmet ragpolaganja", kao ni čestica 91/8, koja je obala odnosno pomorsko dobro. Preostala je još čestica 91/7 od 7171 četvornog metra, no ona se nalazi dalje od mora, odnosno preko puta ceste.

Država se tako pristala upisati kao samostalni vlasnik te neatraktivne čestice iznad ceste, a ostale udjele prodati spomenutim tvrtkama, piše Jutarnji list. 

Dnevnik navodi i da je veza Gorana Marića s tvrtkama poduzetnika Željka Udovičića, sudeći prema sudskim registrima, počinje 2000. godine. Kasnije je u tvrtkama u kojima su udjele imale Udovičićeva poduzeća bio član uprave i direktor.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Treba ukinuti ministarstva:
-uprave
-turizma
-drž. imovine
itd.

ovi što se vračaju iz irske se definitivno nisu opametili

Malo ste sad i dosadni.
Pa nije više novost da ovi kradu, lažu, gaze, muljaju.

Vijest će biti kad naprave nešto suprotno ovome!

Goran i svaki drugi domovine sin ima pravo prodavati “ćaćevinu” pošto ‘oće i kome ‘oće i dok je naših institucija može i dokle ‘oće

New Report

Close