GALERIJA: Dvorac sa Titovom sobom spreman za privatnog ulagača

Autor: Agencija VLM , 19. studeni 2014. u 15:43
Radovi na čišćenju unutrašnjosti starog grada Dubovca. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Do kraja godine bit će uređene dvije dvorane i sanitarni čvor u prizemlju, a od 560.000 kuna, Ministarstvo turizma dalo je 400 tisuća, ostatak Grad.

U nepunih mjesec dana iz unutrašnjosti Starog grada Dubovca iznijeli smo oko 100 kubika građevinskog otpada. Sve se radi ručno, jer mehanizacija ne može niti smije raditi na spomeniku kulture – kazao je Vladimir Goršić.

Izbacili sve pregrade

Njegova tvrtka Gramont Goršić, specijalizirana za obnovu spomenika kulture, čisti unutrašnjosti karlovačkog bisera spomeničke kulture.

– Svi pregradni zidovi, instalacije, sve što nije dio ‘originalnog’ dvorca, bit će očišćeno – kazala je Andreja Navijalić, pročelnica za društevne djelatnosti u Gradu Karlovcu.

Očišćen objekt djelomično će urediti za korištenje, a ostatak će pripremiti za partnera koji će, sukladno postojećoj Studiji održivog razvoja Starog grada, predložiti detaljno uređenje.

– U prizemlju ćemo urediti jednu, a na katu drugu dvoranu za manifestacije, te jedan sanitarni čvor. Po projektu, u prizemlju bi bio i kafić, na katu info centar, a na drugom katu i u potkrovlju smještajni kapaciteti – dodala je A. Navijalić.

Budući privatnik imao bi prilike urediti i nekadašnji Titov apartman.

Zahvala Ministarstvu

– Do sada je u obnovu Starog grada Dubovca uloženo oko milijun eura, najviše 2007. i to za statiku, postavljanje novog krova, sanaciju kula. Godinama se ulagalo, tako da su statika, zidovi, krovište ‘zdravi’.

I ovo ulaganja raduje, to je prva faza koja vodi ka partnerstvu i dodatnom oplemenjivanju starine. Vrijednost radova je 560.000 kuna, od čega je Ministarstvo turizma dalo 400.000 kuna, na čemu smo zahvalni – kazao je gradonačelnik Damir Jelić.

Komentirajte prvi

New Report

Close