FOTO: Žminjski poduzetnik oronuli objekt na 60.000 kvadratnih metara pretvara u turističku ljepoticu

Autor: Poslovni.hr , 12. lipanj 2018. u 09:41
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Prema kupoprodajnom ugovoru, tvrtka Rudan postala je vlasnik nekretnine koju čine biodisk livada, Sportsko-rekreativni centar Učka, kuća s dvorištem, dvorište, trafostanica, četiri šumske parcele, livada i natkriveno boćalište.

Nakon par mjeseci pregovora, žminjska tvrtka Rudan, specijalizirana za usluge vezane uz energetsku učinkovitost i uštedu energenata, za 5,2 milijuna kuna kupila je od pazinske tvrtke Vladimir Gortan bivše učkarsko zdanje, nekad omiljeno među brojnim obiteljima, planinarima i zaljubljenicima u prirodu.

Cijeli kompleks nalazi se na 860 metara nadmorske visine na teritoriju Parka prirode Učka, a iako na izuzetno atraktivnoj lokaciji, u prekrasnoj i netaknutoj prirodi, gotovo dva desetljeća bio je van funkcije. Oronuli objekt bivši vlasnici pokušavali su prodati više od desetljeća, a pred nekoliko godina odmaralište su, skupa s prostranim terenima za sport i rekreaciju, prodavali za dva milijuna eura.

Na lokaciji se nalaze objekt koji raspolaže s 27 soba odnosno 70 kreveta te dva restorana za 150 gostiju, grill terasama, aperitiv barom, klubom, kavanom s kaminom, velikom konferencijskom dvoranom, trim dvoranom i saunom.

Prema kupoprodajnom ugovoru, tvrtka Rudan postala je vlasnik nekretnine koju čine biodisk livada, Sportsko-rekreativni centar Učka, kuća s dvorištem, dvorište, trafostanica, četiri šumske parcele, livada i natkriveno boćalište.

"Želimo cijelom kompleksu vratiti nekadašnji sjaj", potvrdio je Glasu Istre Graciano Rudan, vlasnik i direktor tvrtke Rudan.

"Radi se o 60 tisuća kvadratnih metara, a sve se prostire na području Parka prirode Učka. Planiramo kroz par mjeseci krenuti s prikupljanjem potrebne dokumentacije, a objekt će se u potpunosti srušiti i možda pomaknuti za nekih 50-tak metara prema jugu, radi boljeg pogleda. Plan je izgraditi moderan i reprezentativan turistički objekt koji će pratiti trendove, jer sadašnje zdanje je skroz zastarjelo i devastirano", kazao je Rudan.

Komentari (2)
Pogledajte sve

U principu su kupili plac, kojeg još moraju očistiti i to će koštati dosta novaca. Ne razumijem, kako može netko za totalno devastiranu zgradurinu, tko zna kakve građevinske kvalitete tražiti dva mio. €!?

Ako preurede sigurno cu doci na vikend, a ako bude dobro i više puta.

New Report

Close