FOTO: Zagrepčani navalili na jeftine POS-ove stanove

Autor: Poslovni.hr , 06. studeni 2015. u 15:44
Ministrica Anka Mrak-Taritaš obišla gradiliste POS-ovih stanova u Svetoj Klari. Photo: Jurica Galoić/PIXSELL

Prvi kamioni s namještajem i osobnim stvarima najmoprimaca pred zgradu POS-a u Klari stići se sredinom prosinca.

Prvi kamioni s namještajem i osobnim stvarima najmoprimaca pred zgradu POS-a u Klari stići se sredinom prosinca, piše Večernji list.

Rok je to po kojem će useliti oni koji su zadovoljili uvjete natječaja, a jučer su na prvome katu novizgrađene zgrade razgledavali ogledne primjere stanova – one od četrdesetak do sedamdesetak kvadrata – kako bi si odabrali odgovarajuću im nekretninu.

– Najam kao takav zaboravljen je i ovo je prilika da se na njega obrati pozornost i da ga se izdvoji iz sive zone – to je smjer u kojem idemo. Klara i Zapruđe bili su pilot-projekt za koji su građani pokazali velik interes. Naime, samo za 200 stanova u Klari stiglo je 900 prijava, tako da ćemo i u idućim godinama nastaviti s ovakvim konceptom. Mladi danas ne štede za nekretnine, nego za putovanja i obrazovanje i zato pokazuju veliki interes za ovakve prilike – kazala je Anka Mrak-Taritaš, ministrica graditeljstva.

Oni građani koji su se prijavili za najam stanova u Zapruđu rezultate će znati tek sredinom prosinca. Tada će, naime, biti objavljena lista reda prvenstva, a na toj lokaciji, na kojoj se gradi 519 stanova, u najam će biti ponuđeno tek njih 100.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close