FOTO: Što kriju stari građanski stanovi u centru grada?

Autor: Poslovni.hr , 17. kolovoz 2015. u 08:51
Foto: Opereta

Centar Zagreba ima posebnu čar. Uz sve zabavne, moderne i poslovne sadržaje, zagrebački centar može se pohvaliti lijepom arhitekturom i daškom povijesne predaje.

Kad je ponuda stanova u pitanju, s obzirom na tu lokaciju često je riječ o kvalitetnim stanovima u građanskom stilu, koji su prostrani, visokih stropova i vrlo komforni.

Većina takvih stanova već pri ulasku zadivljuju prostranošću i veličinom. S obzirom da je riječ o starim gradnjama iz 30ih godina ili ranije, neusporediva je razlika u načinu korištenja prostora od današnjeg. Raspored prostorija i veličine pojedinih prostorija velika su prednost ovih starijih gradnji. Veliki prozori puštaju dovoljno svjetlosti, a hodnici i ulazni prostor omogućavaju slobodno kretanje i komotni osjećaj. Prednost je svakako i uglavnom dvostrana orijentacija koja vam omogućava dobro provjetravanje i protok zraka.

U takvim stanovima često susrećemo djevojačke sobe. Davno su u građanskim stanovima postojale tzv. djevojačke sobice u kojima su stanovale djevojke ili kućne pomoćnice. Takve sobe imale su poseban ulaz koji je zbog praktičnosti bio najčešće izravno sa stubišta ili iz kuhinje.

U ovakvim je stanovima specifičnost i to da je dnevni boravak najčešće okrenut na uličnu stranu dok su prostorije za domaćinstvo, poput kuhinje, na drugom kraju stana okrenute prema unutarnjem dvorištu. Jedna od tlocrtnih karakteristika ovih stanova je i da iz jedne prostorije možete ulaziti u drugu.

Kad ove stare stambene ljepotice malo osvježite, podvrgnete adaptaciji i prilagodite suvremenom životu dobili ste prostrani stan koji je dobar spoj mudre, promišljene i temeljite gradnje i novog vizualnog doživljaja.

U suradnji s agencijom Opereta, donosimo vam izbor nekoliko građanskih stanova u centru Zagreba.

 

Iznimno lijep i luksuzno uređen "penthouse" u Draškovićevoj ulici od 162m2, nalazi se na trećem katu a podijeljen je u dvije zone, dnevnu i spavaću. Stanu pripadaju i dvije garaže u dvorištu. Detaljnu ponudu pogledajte ovdje.

Odličan stan u centru grada, trenutno u funkciji ureda i sastoji se od 4 sobe, mini kuhinje, kupaonice i wc-a, te hodnika i balkona. Ako želite saznati detalje, pogledajte ovdje.

U ulici Kralja Držislava nalazi se se zanimljiv stan (točnije dva stana), ukupne kvadrature 164,50čm spojena fizički u jedan (90,85čm i 73,74čm). Oglas pogledajte ovdje

Građanski stan u Medulićevoj od 53,50m2 sastoji se od dnevne i spavaće sobe, hodnika, kuhinje, kupaonice, WC-a i ostave. Detalje pogledajte ovdje.

Stan u centru grada Zagreba, točnije na Trgu maršala Tita ima jednu posebnost. Jedinstven pogled. Stan je u potpunosti obnovljen 2003. god. Detalje ponude pogledajte ovdje.

Odličan građanski stan u povijesnoj jezgri grada. Trenutno je organiziran kao dvije stambene jedinice. Potrebno mu je uređenje. Iz stana se pruža prekrasan pogled na Radićevu. Oglas pogledajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close