FOTO: Novi trgovački centar vrijedan 400 milijuna kuna zaposlit će 500 ljudi

Foto: Duško Marušić / Pixsell Foto: Duško Marušić / Pixsell

Izvođač ovih građevinskih radova je zagrebački Kamgrad.

U svega mjesec dana s prve, već se prešlo i na drugu etažu gradnje novog pulskog trgovačkog centra Max Stoja, a kao što je obznanjeno u startu, objekt će se prostirati na ukupno šest etaža, od kojih će samo jedna biti nadzemna, a osim prizemne, odnosno nulte etaže, ostale četiri bit će unutar bivšeg kamenoloma. 

Kako piše Glas Istre, objekt će se prostirati na ukupno 71 tisuću kvadrata bruto površine, odnosno 30 tisuća kvadrata neto iznajmljivog prostora, te je, usporedbe radi, napomenuti da je to zapravo 10 tisuća kvadrata više od, primjerice, riječkog ZTC-a. Na prizemnom, nadzemnom i jednom podzemnom katu protezat će se zabavno-trgovački sadržaji, dok će dva podzemna kata biti uređena u parkirališta s ukupno 850 mjesta, a jedan će kat biti prostor za tehnički dio. Po viđenom, upravo su potonje etaže već izgrađene.

Riječ je o doista velikoj investiciji od vrtoglavih 400 milijuna kuna. Osim brojnih trgovina poznatih brendova - a već su najavljeni i oni sigurni poput H&M, Stradivariusa, Pull&Bear i Bershka iz Inditex grupe, Massa, Manga, SportVisiona, Shooster i ostalih, nije naodmet ponoviti da će se upravo u ovom centru nalaziti i Cinestar s tri kino dvorane, igralište za djecu te brojni kafići i restorani - potvrđeni su tako Leggiero Bar i Foody te brojni drugi brendovi, a iz samog objekta, upravo s te posljednje etaže gdje će biti smješteni ugostiteljski sadržaji, protezat će se pogled na pulski zaljev i Muzil. Također, kada je o budućim zakupcima riječ, ugovori je navodno već potpisan s Plodinama koje će ovdje imati svoj supermarket. U stotinjak trgovina zaposlenje će naći više od 500 ljudi, što u samom centru, što kod zakupaca.

Društvo je platilo 28,5 milijuna kuna komunalnog doprinosa kojim se gradi komunalna infrastruktura u cijelom gradu. 

Izvođač ovih građevinskih radova je zagrebački Kamgrad, radi se po projektu Integrated design by ATP architects engineers iz Zagreba i Beča, a nadzor je povjeren tvrtki ARHI iz Pule. Građevinska dozvola postala je pravomoćna 25. svibnja, prijava početka radova bila je 30. lipnja, a izvođač je ušao na gradilište 10. srpnja i otada se svaki dan maksimalno iskoristi.

Komentari (4)
 • serislav
  serislav 17:19 14.1.2018.

  Prije bih rekao da vlada posvemasnja bezidejnost. Ono, ne znas sta ces otvori birtiju.
  A ako se ne spominje tko je investitor onda je moguce i pranje novca. Nema veze ako radi i s gubitkom.

 • osi3
  osi3 14:00 12.1.2018.

  Ako je investitor privatna osoba, njegovi su novci, pa gdje god ulaže može biti samo korisno, u slučaju da se poštivao prostorni plan. Trgovina nikavu štetu ne radi, nego joj je komplementarna. A investitori ne ulažu u proizvodnju iz drugih razloga: suludog nefunkcioniranja pravosuđa i divlje porezne presije. No čudno je da se u ovom tekstu nijednom jedinom riječju ne spominje tko je investitor. a to bi u poslovnom smislu trebala biti najvažnija poslovna informacija. Opet nešto mutno, dakle.

 • Kirin
  Kirin 12:01 12.1.2018.

  Statistika govori da se za svako novo radno mjesto u trgovačkom centru zatvori 3 u okolici centra! Bravo za Pulu!

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!