FOTO: Neobičan stan u zgradi Glavnog kolodvora postao je hit na društvenim mrežama

Autor: Poslovni.hr , 25. svibanj 2018. u 08:41
Foto: Remax centar nekretnina

Odmah je useljiv i nije mu potrebna adaptacija, no za obnovu će se ipak odlučiti netko tko želi malo moderniji izgled.

Ne na Glavnom kolodvoru odnosno u jednoj od njemu obližnjih ulica, kako se to inače kaže, nego doslovno u zgradi zagrebačkoga Glavnog kolodvora lokacija je stana koji je jučer objavljen za prodaju, a u trenutku kada se pojavio na Njuškalu, zbog svoga specifičnog položaja postao je pravi hit na društvenim mrežama. Svi su se pitali odakle uopće stan tamo, tko sad u njemu živi i hoće li netko iskeširati 1,1 milijun kuna koliko vlasnici za njega traže?

Ima još stanova za koje u oglasnicima piše da su na “na Glavnom“ jer je u Zagrebu to kolokvijalni izraz za cijelo područje od Petrinjske preko Tomislavca do Botaničkog vrta, no ovo je prvi put da netko prodaje stan u samoj zgradi kolodvora. Također, u mnogim oglasima kao marketinški trik stoji da je nekretnina “jedinstvena”, no ovaj je stan pokazao što to doista znači. Stoga ne čudi da je izazvao pravu lavinu komentara, piše Večernji list.

– I mislili smo da će stan ljudima biti zanimljiv, ali baš takav bum nismo očekivali. Od jučer ujutro nije mi prestao zvoniti telefon – govori Miodrag Lacić, prodajni predstavnik u Remax centru nekretnina. Tijekom obilaska stana koji se nalazi na samom rubu istočnog krila zgrade, objasnio nam je da je riječ o stanu koji je prije korišten za smještaj željezničara.

Nalazi se na drugom katu, u dijelu zgrade koji ima vlastiti ulaz. Nešto starije stubište vodi do ulaznih vrata iza kojih se nalazi dugački hodnik. S jedne njegove strane su dvije veće spavaće sobe, a s druge kuhinja i kupaonica. Na kraju hodnika je još jedna soba, ali ona se ne može koristiti jer je u njoj zapečaćeni arhiv Željeznica.

Sveukupno ima 64,48 kvadrata, odvojene režije, a moguće je samo strujno grijanje. – Vlasnica koja prodaje stan dobila ga je u nasljedstvo prije 20-ak godina i u njemu su dosad živjeli podstanari, no od jučer je na tržištu. Prvenstvo kupnje imali su država i HŽ, no nisu bili zainteresirani – kaže Lacić te dodaje da je stan potpuno opremljen za život.

Odmah je useljiv i nije mu potrebna adaptacija, no za obnovu će se ipak odlučiti netko tko želi malo moderniji izgled. Ipak, Lacić smatra da taj stan gotovo sigurno neće završiti kao nečiji trajni dom.

Komentirajte prvi

New Report

Close