Evo gdje su trenutno najjeftiniji stanovi u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 02. lipanj 2015. u 15:42
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Većina je gradova tijekom svibnja na mjesečnoj razini zabilježila pad cijena

Podaci portala Crozilla.com pokazali su kako su svibanjske cijene stanova na mjesečnoj razini zabilježile pad od 0,8 posto, dok godišnji pad cijena u prosjeku iznosi 0,4 posto.

Većina je gradova tijekom svibnja na mjesečnoj razini zabilježila pad cijena, a porast je prema statistikama portala Crozilla.com zabilježen tek u Rijeci, Zagrebu i Dubrovniku. U odnosu na isti mjesec lani, prosječne tražene cijene stanova u svibnju bilježe nešto više vrijednosti u Puli, Zagrebu i Splitu.

Tijekom svibnja je na portalu Crozilla.com najveći mjesečni pad cijena zabilježen u Zadru (-4,7 posto), dok na godišnjoj razini, odnosno, u usporedbi s istim mjesecom prošle godine, najveći pad bilježe Dubrovnik (-6,9 posto) i Šibenik (-5,2 posto.)

Prema statistikama portala Crozilla.com najveća mjesečna razlika u cijenama stanova tijekom svibnja je zabilježena u Zadru gdje su cijene na mjesečnoj razini pale za 4,7 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1785 eura.

Pad cijena od 1,7 posto na mjesečnoj je razini zabilježen u Varaždinu gdje se za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 1102 eura.
Cijene osječkih stanova, prema podacima portala za nekretnine i turizam Crozilla.com, na mjesečnoj su razini pale za 1,1 posto, pa se prosječna tražena cijena stana spustila na 977 eura po metru kvadratnom. 

U Splitu, jednom od naših najskupljih, ali i najtraženijih gradova kada je o stanovima riječ, prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila je 2167 eura, a taj je iznos, prema statistikama portala Crozilla.com 1 posto manji no mjesec ranije.

Šibenik tijekom svibnja bilježi mjesečni pad cijena od 0,9 posto, a za jedan se tamošnji metar kvadratni u prosjeku tražilo 1377 eura. 

Prosječne tražene cijene pulskih stanova u svibnju su iznosile su 1319 eura po „kvadratu“, tek 2 eura, odnosno 0,2 posto manje nego tijekom travnja.

Podaci portala Crozilla.com pokazali su kako su na godišnjoj razini cijene stanova najviše pale u Dubrovniku, no on je unatoč tome i dalje ostao najskuplji grad po pitanju stanova. Prosječna tražena cijena dubrovačkih stanova tijekom svibnja je iznosila 3130 eura po metru kvadratnom, što je 6,9 posto manje no lani u istom mjesecu, ali ujedno i 0,4 posto više no tijekom travnja.
Cijene su na mjesečnoj razini porasle i u Rijeci, za 0,7 posto, a za jedan se metar kvadratni u tom gradu tražio 1371 euro.

Statistike portala Crozilla.com pokazale su kako je zagrebačkim stanovima na mjesečnoj razini cijena porasla za 0,4 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1587 eura.
 

Strane potencijale kupce zanima Split, a domaće Zagreb

Tijekom svibnja je na portalu Crozilla.com najveća potražnja vladala za stanovima na području Zagreba, zatim Splita, Rijeke, Osijeka i Zadra.

Strani posjetitelji portala Crozilla.com koji su pretraživali stanove za prodaju, imali su nešto drugačije prioritete no domaći, njih je, naime, najviše zanimala ponuda stanova u Splitu, a zatim u Zagrebu, Zadru, Rijeci i Dubrovniku.

Komentirajte prvi

New Report

Close