Država prodaje stanove već od 610 eura po kvadratu

Autor: Poslovni.hr , 20. travanj 2018. u 10:53
Foto: Davor Javorović / Pixsell

Ponude do 3. svibnja.

Ministarstvo državne imovine objavilo je javni poziv za kupnju stanova u vlasništvu Republike Hrvatske na području Osijeka. Riječ je o četiri nekretnine koje je trenutno moguće razgledati, a za koje je moguće podnijeti ponude do 3. svibnja.

Kako piše Glas Slavonije, zaključak je da će ih biti teško prodati. Naime, imaju nešto zajedničko – ne prodaju se na dražbi prvi put. Usto, u poprilično su lošem stanju.

Osim jedne, svakako najatraktivnije među ponuđenim nekretninama – stana u središtu grada, površine 34,59 četvornih metara u Adamovićevoj ulici na kućnom broju 4. To što se nalazi na petom katu u zgradi derutna pročelja najveće su mu mane. S druge strane, za tu kvadraturu riječ je o stambenom prostoru dobra razmještaja koji sadrži jednu sobu, kuhinju, blagovaonicu, kupaonicu, predsoblje i malo, ali ugodno iznenađenje – balkon koji se proteže duž čitave vanjske površine stana. Ako se tomu doda da uz stan dolazi i pripadajuća drvarnica, te da sama zgrada ima predviđen prostor za ugradnju lifta, ne čudi što je upravo tu lokaciju za sada posjetilo najviše potencijalnih kupaca. Računica je jasna – početna cijena stana je 156 tisuća kuna, odnosno približno 610 eura po “kvadratu” što je odlična ponuda za tu lokaciju. Čak i kada se uračunaju dodatna ulaganja nužna da se ta nekretnina pretvori u dom, i dalje je riječ o prilici za kupnju atraktivnog stana u središtu grada ispod tržišne vrijednosti.

Preostale tri nekretnine daleko su od ovoga nivoa.

Komentirajte prvi

New Report

Close