Država u najam nudi 14 državnih stanova u Zagrebu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. veljača 2015. u 14:13
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavio je javni poziv za podnošenje ponuda za najam stanova.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) do 25. veljače prikupljat će ponude za najam 14 državnih stanova u Zagrebu, a za koje se iznosi mjesečne najamnine kreću od 187 kuna do 1.542 kune.

Najveće se početne mjesečne najamnine od 1.542 i 1.450 kuna traže za stanove od 103 odnosno 96,6 metara četvornih u Šubićevoj ulici, a najmanja od 187 kuna za najmanji stan u toj ponudi, od 12,47 metara četvornih u Wickerhauserovoj ulici na prvom katu, pokazuju podaci iz javnog poziva za najam tih stanova koje je DUUDI u srijedu objavio na svojim web stranicama.

DUUDI je pritom objavio i tablicu s popisom stanova, njihovim lokacijama, površinom i mjesečnom najamninom, iznosom jamčevine te datumima i vremenom kada se stanovi mogu pogledati.

To je ujedno drugi poziv DUUDI-ja za najam stanova u Zagrebu, a nakon što je na prvom lanjskom iskazan veliki interes te je početkom listopada u najam i dano 18 od tada oglašenih 20 državnih stanova.

Kao i prije, tako i sada zainteresirane fizičke osobe trebaju dostaviti pisane ponude za stan za koji su zainteresirani, a ako su zainteresirani za više njih posebno za svaki stan. Ponude se dostavljaju na adresu DUUDI-ja u Dežmaovoj ulici u Zagrebu do 25. veljače do 12 sati nakon čega će biti i javno otvaranje ponuda.

S najpovoljnijim ili ponuditeljima koji ponude najveće iznose mjesečne najamnine za svaki pojedini stan sklopit će ugovor na rok od pet godina, uz mogućnost produljenja na još pet, a svi su ponuditelji dužni uplatiti i jamčevinu za pojedini stan.

Osim najamnine, ponuditelji se obvezuju plaćati i sve troškove režija te održavanja stanova, ali stanove ne mogu rekonstruirati bez pristanka najmodavca niti mogu, ako i dobiju pristanak, tražiti povrat uloženog, a ne smiju ga ni iznajmljivati.

Uz dva spomenuta stana u Šubićevoj ulici, s većom površinom je još i stan u Bužanovoj ulici od 84 metara četvornih, za koji se početno traži mjesečna najamnina od 1.260 kuna, dok se za četiri-pet stanova površine između 40 do 60 metara četvornih traži najamnina u rasponu od 600 do oko 900 kuna.

Najmanju površinu od 12,47 kvadrata ima stan u Wickerhauserovoj ulici na prvom katu za koji je početna najamnina 187 kuna, a u rangu malih stanova su i suterenski stanovi u ulicama Pavla Hatza sa 17,55 metara četvornih te Bužanovoj s 19 metara četvornih te stan u Rapskoj ulici od 22,13 metara četvornih.

Općenito, većina stanova nalazi se u užem središtu Zagreba, odnosno Šubićevoj, Ilici, Tomićevoj, Zvonimirovoj, Pavla Hatza itd., a na različitim su katovima, od podruma i suterena preko prizemlja do najviše šestog kata.

Predmet javnog poziva su stanovi u vlasništvu Republike Hrvatske navedeni u tabelarnom prikazu kako slijedi:

 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close