Drugi u Europi: Otvara se hotel inspiriran grafitima u Branimirovoj i starom tvornicom slatkiša

Autor: Poslovni.hr , 24. listopad 2018. u 09:41
Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell

Uređenje hotela prepušteno je studiju Franić i Šekoranja koji su i akreditirani Hiltonovi projektanti.

Prostor inspiriran industrijskim dizajnom kojem je ugodna atmosfera zaštitni znak. Kako piše Večernji list, tako će izgledati unutrašnjost nekadašnjega hotela Arcotel Allegra u Branimir centru koja će po završetku radova postati hotel s četiri zvjezdice iz Hilton grupacije – Canopy by Hilton. Za Hiltonov eklektični brend Canopy, za koji je karakteristično spajanje međunarodno utvrđenih standarda u uređenju s lokalnim obilježjima, ovo će biti tek druga lokacija u Europi; nakon Reykjavika, a prije Londona, Madrida i Pariza.

Neuštogljenost u dizajnu, kao i neformalnost u uslugama i ponudi, bit će glavne odlike hotela koji bi svoja vrata trebao otvoriti do kraja mjeseca.

– Cijeli je koncept hotela, od dizajna do ponude, temeljen na susjedstvu. Dakle, sve će odisati štihom nekadašnjih starozagrebačkih tvornica koje su se nalazile u ovom dijelu grada, kao što je Union, odnosno kasnije Kraš – poručuju iz hotela. Čak će i jelovnici biti inspirirani domaćim proizvodima i na njima će sve biti tradicionalno hrvatsko, a goste će u sobama u znak dobrodošlice dočekivati jedan od naših najprepoznatljivijih prehrambenih proizvoda, Kraševi bomboni “505 s crtom”.

Uređenje hotela prepušteno je studiju Franić i Šekoranja koji su i akreditirani Hiltonovi projektanti. – Budući da je hotel smješten u blizini epicentra zagrebačkoga “street arta”, odnosno popularnoga zida s grafitima i željezničke pruge, cijeli će interijer biti protkan različitim elementima urbanih obilježja Zagreba – kažu u upravi hotela.

Komentirajte prvi

New Report

Close