Dio starogradske jezgre Poreča postaje difuzni hotel

Foto: Duško Marušić / Pixsell Foto: Duško Marušić / Pixsell

Konkretni uvjeti najma i eventualne investicije dogovaraju se u pregovorima s Valamarom

Početkom lanjskog ljeta porečka turistička tvrtka Valamar Riviera pokrenula je projekt stvaranja prvog difuznog (raspršenog) hotela u Poreču. I to tako da objedini zainteresirane privatne iznajmljivače iz starogradske jezgre u jedan zajednički smještajni kompleks. Tada su objavili poziv za iskazivanjem interesa vlasnicima privatnog smještaja u starogradskoj jezgri za davanje u zakup nekretnina putem prikupljanja pismenih ponuda.

Upućen je bio vlasnicima uređenih nekretnina koje zadovoljavaju uvjete kategorizacije za minimalno tri zvjezdice ili neuređenih nekretnina na lokacijama, ali tada po diskretnoj ocjeni Valamara. Sobe pritom moraju imati površinu od najmanje 21,5 četvornih metara, dok ostali smještajni objekti (studio, apartman, stan, kuća, zgrada…) mogu imati najmanje 35 četvornih metara. Prema pravilniku o kategorizaciji objekata iz skupine hoteli Ministarstva turizma smještajne jedinice u difuznom hotelu mogu biti sobe, hotelski apartmani, obiteljske sobe, studio apartmani i apartmani. Razvojem difuznog hotela Valamar želi dati svoj doprinos revitalizaciji starogradske jezgre Poreča kroz dugoročno ulaganje u kvalitetu i reprezentativnost smještajne ponude, kažu u toj tvrtci. Inače, difuzni hoteli prioritet su Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine.

Kako piše Glas Istre, Nives Matić iz marketinga Valamara kaže da se dosad na taj projekt javilo oko 30 zainteresiranih vlasnika privatnih smještaja.

- S njima smo trenutno u procesu pregovora, kaže Matić. Konkretni uvjeti najma i eventualne investicije dogovaraju se u pregovorima s Valamarom. Inače, pisane ponude za suradnju u razvoju difuznog hotela mogu se poslati u sjedište Valamara, na adresu Stancija Kaligari 1, Poreč, a ponuditelji čije nekretnine zadovolje uvjete bit će pozvani na razgovor.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!