Cijene zagrebačkih stanova preko 15% niže nego 2010. godine

Autor: Poslovni.hr , 28. listopad 2015. u 11:07
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

rema podacima portala Crozilla.com, najtraženiji zagrebački stanovi tijekom rujna bili su oni na području centra, Maksimira, Trešnjevke, Jaruna i Dubrave.

Statistike portala Crozilla.com pokazale su kako su rujanske cijene zagrebačkih stanova zabilježile porast vrijednosti na mjesečnoj, ali i na godišnjoj razini.

Prema podacima portala Crozilla.com na istočnom dijelu Zagreba rujanske cijene bilježe mjesečni porast od 1,2 posto, a prosječna tražena cijena metra kvadratnog je iznosila 1578 eura.

Jedva zamjetne mjesečne razlike od 0,1 posto tijekom rujna su zabilježene u centru, gdje se za „kvadrat“ stana tražilo 1897 eura – jedan euro više no mjesec ranije, te na zapadnom dijelu grada gdje je, prema podacima portala Crozilla.com, prosječna tražena cijena jednako toliko porasla, te je iznosila 1460 eura po metru kvadratnom.

Pad cijena od 0,4 posto tijekom rujna je zabilježen u Novom Zagrebu gdje se za kvadrat stana u prosjeku tražilo 1256 eura.

U Novom Zagrebu cijene 21 % niže no 2010. godine

Prema podacima portala Crozilla.com, prosječne tražene cijene zagrebačkih stanova tijekom rujna su zabilježile porast vrijednosti na mjesečnoj i na godišnjoj razini, no u usporedbi s onima iz istog mjeseca 2010. godine, razlike su i dalje očite, a trenutno su preko 15 posto niže no prije pet godina.

 

Prosječne tražene cijene zagrebačkih stanova tijekom rujna 2010. i 2015. godine, izvor: Crozilla.com

 

Prosječne tražene cijene zagrebačkih stanova u rujnu su zabilježile značajne razlike, točnije značajan pad u odnosu na isti mjesec 2010. godine. Statistike portala Crozilla.com pokazale su kako je najveća razlika zabilježena u Novom Zagrebu gdje su cijene pale za 21 posto.

Najmanja promjena u prosječnim oglašavanim cijenama stanova tijekom rujna ove i 2010. godine, prema statistikama portala Crozilla.com, zabilježena je u centru gdje iznosi 11,5 posto. U istom su razdoblju cijene na istočnom dijelu grada pale za 12,7 posto, dok su na zapadnom dijelu grada pale za 17,3 posto.

Najtraženiji su stanovi u centru Zagreba

Poznato je da su zagrebački stanovi najtraženiji na našem tržištu, a tako je na portalu Crozilla.com bilo i tijekom rujna. No, nije u svim dijelovima grada vladala jednaka potražnja, pa su se stanovi za prodaju u pojedinim kvartovima ipak pretraživali nešto više no ostali. Prema podacima portala Crozilla.com, najtraženiji zagrebački stanovi tijekom rujna bili su oni na području centra, Maksimira, Trešnjevke, Jaruna i Dubrave.

Komentirajte prvi

New Report

Close