Cijene u ovom zagrebačkom kvartu lete u nebo, stanove najviše traže Amerikanci

Foto: Tomislav Miletić / Pixsell Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

Popularnosti kvarta pridonijela je i nedavna gradnja novih stambenih zgrada od kojih je dio pred useljenjem.

Središće, kvart u Novom Zagrebu zvan i Bundek po jezeru i parku, u posljednje se vrijeme prometnuo u najpoželjniji novozagrebački kvart. Po popularnosti koju doseže, gledajući potražnju stanova, sad je uz bok naseljima Vrbani III, Trešnjevka i Trnje.

Kako piše Jutarnji list, do prvog laganog skoka u potražnji kvalitetnih stanova u Središću je došlo nakon uređenja parka Bundek i otvaranja američke visoke škole RIT Croatia (Rochester Institute of Technology Croatia) u Centru Bundek, a zatim nešto više nakon završetka gradnje Američke međunarodne škole u Zagrebu (AISZ) prije nekoliko mjeseci.

Popularnosti kvarta pridonijela je i nedavna gradnja novih stambenih zgrada od kojih je dio pred useljenjem. Najveća je potražnja za manjim kvalitetnim trosobnim i manjim četverosobnim stanovima, površine između 60 i 90 kvadrata, čija cijena nije puno veća od 200.000 eura. No, tražene cijene na tržištu su visoke, neke čak do 3000 eura za kvadrat dobro opremljenog stana.

Komentari (5)
 • ivank0405
  ivank0405 14:33 28.2.2019.

  Čoban je nasilnom izgradnjom su upropastio jedan od najljepših kvartova… Prolazim jučer kroz Središće i samo vidim aute. Auti na parkingu, auti uz cestu, auti na pješačkim stazama, auti pod prozorima zgrada… Užas, pa tko bi normalan dao tolike novce za stan u kvartu gdje mu dijete ne može normalno hodati pješačkom stazom.

 • Ledica
  Ledica 17:58 27.2.2019.

  Dobra lokacija , a vrijednost više je blizina Jakuševca pogotovo kad iz tog smjera zapuše vjetar.

 • narko
  narko 12:54 27.2.2019.

  Loše prikriveni oglas agencije za nekretnine

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve