Dvorac Šaulovec ide na prodaju, početna cijena 4,4 milijuna kuna

Autor: Večernji list , 29. lipanj 2016. u 13:45
Za dvorac koji od Hudoletnjakove smrti zjapi prazan zainteresirana je i općina Beretinec

Za dvorac koji od Hudoletnjakove smrti u ožujku ove godine zjapi prazan, zainteresirana je i općina Beretinec, u koju spada selo Črešnjevo.

Svima kojima je san živjeti u dvorcu, a imaju dovoljno novca da ga i ostvare, uskoro će dobiti priliku nadmetati se za kupnju velebnog zdanja u Črešnjevu u općini Beretinec u Varaždinskoj županiji. Dvorac Šaulovec, smješten na brežuljku, naći će se do kraja godine na javnoj dražbi po početnoj cijeni od 4,4 milijuna kuna.

"Na taj ga je iznos procijenio sudski vještak, što je na izvještajnom ročištu u ožujku i prihvaćeno. No, to ne znači da će se po toj cijeni i prodati. S obzirom na interes koji već sad postoji, cijena bi mogla biti i dvostruko viša", kaže stečajni upravitelj Stanko Makar, koji vodi stečajni postupak nad propalom tvrtkom Varaždinka pokojnog poduzetnika Ivana Hudoletnjaka. Posljednji vlasnik dvorca je tvrtka kontroverznog poduzetnika Hudoletnjaka koji je u njemu živio i hvalio se vrijednim namještajem i umjetninama.

Pokušao se čak kao fizička osoba upisati kao vlasnik, no kako je riječ o zaštićenom kulturnom dobru, to mu nije uspjelo. Stečajni upravitelj Makar ističe da se čeka da Trgovački sud napiše rješenje o prodaji dvorca, a s obzirom na zakonom propisanu proceduru, procjenjuje da bi javna dražba mogla početi u kasnu jesen ili početkom zime. Provest će se elektroničkim putem preko Fine. Za dvorac koji od Hudoletnjakove smrti u ožujku ove godine zjapi prazan, zainteresirana je i općina Beretinec, u koju spada selo Črešnjevo. Načelnik Igor Kos predložio je da se to zdanje izvlaštenjem izdvoji iz stečajne mase i preda na upravljanje Općini. 

Komentirajte prvi

New Report

Close