Pripremite se za zimske uvjete uz veliku ponudu guma na Mondu

Autor: Poslovni.hr , 11. studeni 2014. u 16:50
Mondo ima veliku ponudu automobilskih guma svih vrsta

Pripremite se za zimske uvjete već sada! Do 15.11. zakonska je obveza promjene guma, no važno je prije tog roka pronaći najbolje i najkvalitetnije gume za vaše vozilo.

Auto bez kvalitetnih guma ne pruža sigurnost na cesti. Važno je da su automobilske gume prilagođene razdoblju pa tako već pri temperaturi nižoj od 7 stupnjeva ljetne gume gube svoju elastičnost. Zbog toga je sada idealno vrijeme za promjenu guma na vašem limenom ljubimcu. 

Propisane zimske gume za najsigurniju vožnju

Stručnjaci preporučuju da se već pri laganom snižavanju temperatura u studenom vozači pripreme na kupnju i promjenu guma. Najbolje je kupiti sve četiri zimske gume od istog proizvođača, ali modela i dimenzija koje propisuje proizvođač automobila. No, zakonom je određena odredba kojom je od 15. studenog do 15. travnja obvezna zimska oprema kojom  svaki automobil obavezno mora biti opremljen zimskim gumama pa nikako ne zaboravite na te odredbe.

Prednosti zimskih guma

Ljetne gume pri niskim temperaturama gube elastičnost kao i svojstva prianjanja za podlogu. Zbog toga se takvim gumama povećava zaustavni trak prilikom zimskih uvjeta što može imati kobne posljedice u prometu. Upravo je zbog toga važno automobil opremiti zimskim gumama. Najvažnije prednosti zimskih guma su dubina profila od 8 mm te gotovo pet puta više odvodnih kanala kojima se voda odvodi lakše i učinkovitije. Isto tako, zimska guma ima do četiri puta bolji kontakt sa snježnom podlogom od ljetne gume. Veća elastičnost zimskih guma pripisuje se njihovom mekanijem sastavu pa zbog toga one nude bolje pokretanje, vođenje i kočenje na snijegu. 

Mondo nudi sve za sigurnu zimsku vožnju

U svojoj bogatoj ponudi guma Mondo nudi čak 12 različitih brendova guma. Možete birati gume provjerenih proizvođača: Continental, Dunlop, Sava, Goodyear, Michelin, Toyo, Hankook, Pirelli i izabrati najprikladnije za vaš automobil.  Izaberite automobilske gume već od 229,99 kn, a možete platiti American Express i Diners karticama do 12 rata bez kamata i naknada. Za komplet od 4 gume, dostava je besplatna.

Izdvajamo dimenzije:
175/65R14 već od 319,99 kn
195/65R15 već od 379,99 kn
205/55R16 već od 499,99 kn

Dovoljno je uz nekoliko klikova te bez čekanja i potrage po gradu, kupiti najbolje gume na Mondu i sve ostalo što je potrebno vašem automobilu: akumulatori, ulja, ratkape, presvlake…

Napomena: Na Mondo Internet Supershopu možete plaćati svim karticama (American Express i Diners do 12 rata), pouzećem ili općom uplatnicom (internet bankarstvom). Cijena dostave je 19,90 kn, dok je za narudžbe preko 700 kn dostava besplatna. Rok isporuke je 1-3 radna dana. Za dodatne informacije kontaktirajte nas na besplatni telefon 0800/4468 ili na info@mondo.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close