Zlatar Violić: Investicija Brijuni rivijera nije ugrožena

Autor: Poslovni.hr , 29. travanj 2012. u 15:30
PXL

Baština je najosjetljiviji dio nacionalog prostora, treba biti poticaj, a ne kočnica razvoju, rekla je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić u Splitu, potaknuta čestim sukobima konzervatorskih službi i investitora, prenosi HRT.

Zlatar Violić je posebno istaknula probleme za koje javnost doznaje na temelju sukoba konzervatora i povjesničara umjetnost, s jedne, te investitora i skupine arhitekata s druge strane o gradnji pojedinih objekata. O posljednjem sukobu u Puli zbog investicije Danka Končara rekla je ‘’da je već u direktnim razgovorima između konzervatora, Ministarstva kulture, gospodina Končara i njegovih suradnika postignut dogovor oko toga koje su potrebne stvari za konzervatorsku zaštitu. Taj minimum je njemu u potpunosti prihvatljiv. Investicija ne samo što neće biti ugrožena nego neće bitno niti poskupjeti’’, izjavila je ministrica Zlatar Violić.

Podsjetimo, nedavno je istarski župan Ivan Jakovčić u emisiji HTV-a In medias res čija je tema bila problem stranih investitora u Hrvatskoj, pozvao na ostavku u Ministarstvu kulture. Na to ga je navelo saznanje da je nakon što je odobrena 50-godišnja koncesija za prvu lokaciju projekta Brijuni rivijere došlo do komplikacije u realizaciji projekta. Naime, cijelo područje Sv. Katarina – Monumenti, na koju se koncesija odnosi, upisano je u registar kulturnog dobra – i to nakon prikupljanja ponuda međunarodnim natječajem.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

ništa nećemo raditi da si hrpa nekorisnih stručnjaka osigura neki posao i u Hrvatskoj ćemo imati samo neuređene starine.

New Report

Close