Vlada pomogla Diokiju na štetu HŽ-a

Autor: Poslovni.hr , 12. svibanj 2012. u 14:40

Hrvatske željeznice morale su po direktivi samog vrha Vlade kupiti od propale tvrtke Dioki nepotreban im industrijski kolosijek za čak 17,4 milijuna kuna iako je njegova vrijednost svega 700.000 kuna, piše Večernji list.

Tvrtka HŽ Cargo kako bi pribavila novac za kupnju tog kolosijeka koji se nalazi u krugu Diokijeva postrojenja na zagrebačkom Žitnjaku podigla je čak i kredit kod Zagrebačke banke iako od tog kolosijeka neće imati nikakvih prihoda jer tvrtke koje se njime koriste imaju pravo služnosti na njemu odnosno ne moraju plaćati nikakve naknade za njegovo korištenje.

Tako je Vlada kako bi pomogla privatnu tvrtku izravno oštetila državno poduzeće koje u prva tri mjeseca ove godine ima gubitak od 25 milijuna kuna, a za isplatu plaća radnicima mora dizati nepovoljne kredite, navodi Večernjak.

Vlada je potkraj travnja donijela odluku, koju je potpisao premijer Zoran Milanović, kojom se HŽ Cargu daje suglasnost za kreditno zaduženje kod Zagrebačke banke u iznosu od 15,4 milijuna kuna i to na inicijativu Ministarstva gospodarstva odnosno Radimira Čačića. Razlika do 17,4 milijuna kuna, koliko je plaćen kolosijek, prebijena je dugovima Diokija prema Cargu.

Ovdje pročitajte više.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close