Radnici Jadrankamena: Pobjesnili smo kad smo Vilovića vidjeli u skupom autu

Autor: Poslovni.hr , 21. ožujak 2012. u 20:35
PXL

Predsjednik uprave Jadrankamena Vedran Vilović, koji je danas policiji prijavio da ga je fizički napalo nekoliko osoba, poslijepodne je dao iskaz u Državnom odvjetništvu u Splitu.

Po njegovim riječima, jutros su ga na parkiralištu ispred ureda u zgradi uprave Jadrankamena u Splitu dočekala trojica radnika te tvrtke, među kojima i predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonči Drpić, te su ga fizički napali. “Kad sam izišao iz auta, jedan od trojice – Marko Eterović mi je rekao: ‘Što hoćeš, gotov si.’ Nakon toga rukama me gurnuo na auto i šakom udario u lice, a njegov brat Josip me vukao za uho dok je Tonči Drpić vikao: ‘Nemojte prljati ruke na njemu!’” ustvrdio je Vilović. Dodao je kako je nakon toga otišao u Policijsku upravu i prijavio da su ga radnici Jadrankamena fizički napali. “Policija me odvezla na hitnu pomoć, gdje su mi utvrđene lakše ozljede lica i uha”, rekao je Vilović za Hinu i dodao da je protiv napadača podnio kaznenu prijavu.

Istaknuo je da je od Tončija Drpića jučer dobio SMS poruku kojom mu, kako je rekao, “prijeti pogrdnim riječima”. Komentirajući primjedbu Tončija Drpića da je radnike Jadrankamena iziritiralo kad su ga danas na parkiralištu u Splitu vidjeli u skupocjenom automobilu dok radnici Jadrankamena mjesecima ne primaju plaću, Vilović je rekao da taj automobil nije u vlasništvu Jadrankamena, već u vlasništvu njegove privatne tvrtke. Vilović smatra da je taj napad samo kulminacija prijetnji i zastrašivanja radnika i čelnika Jadrankamena te nasilja nad ljudima i imovinom tvrtke koju već mjesecima provodi sindikat Jadrankamena na čelu s Tončijem Drpićem, koji takvim postupcima dodatno produbljuje teško stanje u kojem se našla tvrtka.

“Nezavisni sindikat misli da može nezakonito preuzeti tvrtku te me sada i fizički napadaju”, rekao je danas Vilović, koji je prošloga tjedna Trgovačkome sudu u Splitu podnio prijedlog za pokretanje stečajnog postupka nad Jadrankamenom. Trojica radnika Jadrankamena predvečer su, nakon ispitivanja vezanog uz Vilovićevu prijavu o napadu, puštena iz Policijske uprave u Splitu. Predsjednik Nezavisnog sindikata Tonči Drpić rekao je nakon izlaska iz policije kako ih je “policija držala sedam sati kao najgore kriminalce samo zato što su pobjesnili” kad su vidjeli Vilovića u skupocjenom automobilu te su ga upitali: “Kako Vas nije sram, nama niste isplatili plaću, a vozite se u tom autu?”. Rekao je kako nemaju primjedbe na rad policijskih službenika, koji su “postupili po zakonu, a oni su također radnici kao i mi”. Drpić je podsjetio kako je u posljednjih godinu dana, otkako je Vilović došao za predsjednika uprave Jadrankamena, protiv njega osobno podnio 11 kaznenih prijava. “Vilović je u Jadrankamenu godinu dana, a Bruno Orešar, koji je većinski vlasnik tvrtke, vara nas već 15 godina”, istaknuo je Drpić.

(Hina/pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Stvarno je krajnje vrijeme da netko u znanstvenoj zajednici napravi znanstveni rad na temu menadžeri, direktori, rukovoditelji, načelnici, pročelnici, ravnatelji, svi ostali koji su na grbači radnika i poreznih obveznika i njihov odnos prema skupocjenim automobilima sa naglaskom na psiho-socijalni i medicinski aspekt istog.

New Report

Close