Ovoj 17-godišnjakinji Facebook je ponudio posao iz snova, no ona nije sigurna želi li ga

Autor: Poslovni.hr , 26. lipanj 2012. u 13:30

Nive Jayasekar trebao je samo jedan vikend da kreira mobilnu aplikaciju za brend Home Depot i tako osvoji nagradu od 10.500 dolara. Osim toga, dobila je i vrlo atraktivnu ponudu za posao u jednoj od najvećih kompanija danas – Facebooku.

Ova činjenica i ne bi bila toliko fascinatna da Nive nema samo 17 godina. Naime, pod pokroviteljstvom Home Depota i drugih velikih brendova, u lipnju je održana konferencija koju je Nive posjetila, privučena velikom novčanom nagradom.

Odlučila je razviti projektni organizator za unapređenje kućanstva kao mobilnu aplikaciju za Windows jer je za to bila ponuđena posebna nagrada. Razvila je aplikaciju koja je namijenjena amaterima, ali i iskusnim vrtlarima. Aplikacija im omogućava da što lakše pronađu materijale potrebne za uređivanje krajolika. Iako su ovo bile zasebne kategorije, Nive je uspjela razviti jedinsvtvenu aplikaciju namijenjenu i jednoj i drugoj grupi korisnika.

Nive je jedva stigla na konferenciju kako bi preuzela svoju nagradu. Naime, nakon što je saznala da je pobijedila, mama ju je morala odvesti do San Francisca u kojem se konferencija održavala.

No mladoj se djevojci posrećilo jer je, iako je malo zakasnila, došla baš nakon prezentacije Facebookove direktorice za mobilno partnerstvo, Emily White. Time je Nive dobila priliku da pred njom prezentira svoju pobjedničku aplikaciju. Facebookova direktorica, očito impresionirana briljantnim izumom mlade djevojke, iza pozornice je odlučila razgovarati s njom te joj ponuditi pripravnički staž preko ljeta u Facebooku. “Nive je nevjerojatna, jednog ću dana vjerojatno ja raditi za nju”, istaknula je White.

Ono što će mnoge iznenaditi je činjenica kako Nive nije objeručke prihvatila ponudu već je rekla da mora razmisliti pa tako proces regrutiranja još uvijek traje. Dakle, da rezimiramo cijelu priču: mlada je djevojka dobila izravnu ponudu za pripravnički staž u Facebooku, o čemu mnogi mogu samo sanjati, no ona još uvijek nije sigurna hoće li ju prihvatiti.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ne razumijem zašto je toliko fascinantno što je odbila ponudu facebooka. Cura je očito dovoljno sposobna da joj ne treba posao u facebooku da bi uspjela.

New Report

Close