Ova fotografija trebala bi značiti početak oporavka hrvatskih građevinara?

Autor: Poslovni.hr , 11. travanj 2012. u 12:35

“Sklapanjem ugovora između Vlade i francuskog konzorcija ZAIC o gradnji novog terminala Zračne luke Zagreb počinje graditeljski pothvat koji bi trebao dignuti iz ponora cijeli građevinski sektor”, riječi su kojima je tjednik Globus najavio današnje potpisivanje ugovora o izgradnji ZLZ-a.

Hoće li Francuzi spasiti hrvatske građevinare? Ovo je važan dan za IGH

Vlada je na svom profilu na društvenoj mreži Twitter objavila fotografiju s potpisivanja Ugovora o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb između Republike Hrvatske i Zagreb Airport International Company (ZAIC).

Ugovor se potpisuje u Banskim dvorima. Vlada je krajem veljače odlučila dati koncesiju za izgradnju novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb francuskom konzorciju Zagreb Airport International Company (ZAIC). Riječ je o 30-godišnjoj koncesiji za izgradnju novog putničkog terminala i upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom i pripadajućom infrastrukturom.

ZAIC u roku tri godine treba izgraditi terminal za kapacitet od pet milijuna putnika godišnje, ukupna kapitalna ulaganja u prvoj fazi iznose 236 milijuna eura, a najveći dio radova povjerit će se hrvatskim tvrtkama Vijaduktu i Zagorje Tehnobetonu. Ukupni iznos koncesijskih naknada u 30-godišnjem razdoblju iznosi 1,94 milijarde eura, odnosno svedeno na neto sadašnju vrijednost 534 milijuna eura.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close