HUJO: Ministar Miljenić pogoduje odvjetnicima jer je i sam odvjetnik

Autor: Poslovni.hr , 17. svibanj 2012. u 16:50

Hrvatska udruga javnih ovršitelja reagirala je na nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona, koji predviđa ukidanje javnih ovršitelja. “Ovrha postaje pravi eldorado za odvjetnike” tvvre iz HUJO-a, a prenosi Večernji list.



Ministar pravosuđa Orsat Miljenić / PXL

U očitovanju HUJO-a piše da bi se izmjenom članka 130., stavka 3. Ovršnog zakona osigurali novi poslovi odvjetnicima koji bi morali nužno nazočiti svakoj pljenidbi i uredovanju u ovrhama na pokretninama, dok je to dosad mogao obavljati sam sudski ovršitelj, odnosno, po odredbama odgođenog Ovršnog zakona iz 2010., javni ovršitelj. Iz HUJO-a također tvrde da “ovrha postaje pravi eldorado za odvjetnike” jer je u Republici Hrvatskoj nenaplaćeno više od 43 milijarde kuna dugovanja, piše Večernji.

Udruga optužuje ministra pravosuđa Orsata Miljenića da je pogodovao odvjetnicima jer je i sam odvjetnik, a to će i biti nakon što prestane biti ministar. Kažu da ministorov odvjetnički ured zastupa VIPnet kao ovrhovoditelja u jednoj šestini svih VIPnetovih ovršnih predmeta, što ukupno iznosi više desetaka tisuća ovršnih predmeta.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close