Ericsson NT ugovorio poslove s Crnogorskim Telekomom vrijedne preko 45 milijuna kn

Autor: Poslovni.hr , 11. studeni 2011. u 11:30

Rüdiger Schulz, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle u Podgorici su jučer potpisali okvirni ugovor kojim se definira suradnja u području radio pristupne mreže u sljedećih pet godina.

Vrijednost ugovora iznosi više od 45 milijuna kuna, a za oko 40 posto ugovorenih poslova planirana je realizacija u narednih 12 mjeseci, priopćeno je putem Zagrebačke burze. U sklopu ugovora Crnogorskom Telekomu će biti isporučeno Ericssonovo EVO RAN rješenje koje omogućuje višestandardni radio prijenos koji će pokrivati drugu i treću generaciju mobilne telefonije te LTE tehnologiju. Ugovor uključuje i usluge implementacije nove opreme, mjerenja, ‘’drive’’ testove te kontinuirano praćenje ključnih pokazatelja mreže.

“Naši korisnici su već navikli uživati u najinovativnijim servisima i superiornoj kvaliteti mreže. Ovaj projekt će im omogućiti pristup još širem spektru suvremenih usluga i tehnologija, s obzirom da je nova oprema spremna za 4G. Izborom Ericssona za partnera dobit ćemo najmoderniju tehnologiju koja omogućava daljnje unapređenje performansi, povećanje efikasnosti kao i znatnu uštedu energije. Krajnji cilj je uspostavljanje mreže za budućnost, koja će na najbolji način zadovoljiti potrebe korisnika T-Mobile-a. Kao društveno odgovorna kompanija, prilikom sklapanja dogovora, osim o kvaliteti i renomeu partnera, posebno smo vodili računa da nova oprema ispunjava najviše standarde u zaštiti životne sredine”, kazao je Rüdiger Schulz.

”Nije prošlo dugo vremena od početka komercijalnog rada 3G usluga u Crnoj Gori, a Crnogorski Telekom, u suradnji s našom kompanijom, može se podičiti najvišom brzinom pristupa mobilnoj mreži u Crnoj Gori od čak 42 Mbit/s koju odnedavno nudi svojim korisnicima. Novi ugovor jamči nastavak uvođenja suvremenih tehnologija u skladu i s potrebama Crnogorskog Telekoma kojeg karakterizira vodstvo u ponudi novih funkcionalnosti crnogorskim korisnicima. Ericssonova PRESS info ‘zelena’ tehnologija nudi značajne uštede energije i manju emisiju ugljičnog dioksida. Ovime se nastavlja inovativni pristup i tržišno liderstvo Crnogorskog Telekoma”, komentirala je Gordana Kovačević.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close