Potpisan povijesni dokument za Aluminij

Autor: Poslovni.hr , 17. lipanj 2013. u 14:02
Press foto

Predsjednik Vlade FBiH Nermin Nikšić i direktor Aluminija d.d. Mostar Ivo Bradvica potpisali su Aneks br. 8 Sporazuma o rješavanju otvorenih pitanja između Vlade FBiH i Aluminija.

Predsjednik Vlade FBiH Nermin Nikšić i direktor Aluminija d.d. Mostar Ivo Bradvica potpisali su danas, u prostorijama Vlade FBiH u Mostaru, a u nazočnosti predsjednika Nezavisnoga sindikata zaposlenika Aluminija Stanka Skendera i predsjednika Sindikata bivših djelatnika Aluminija Alice Rahimića, Aneks br. 8 Sporazuma o rješavanju otvorenih pitanja između Vlade FBiH i Aluminija.

"Slijedi nam, preko Ministarstva energetike, rudarstva i industrije u Vladi FBiH, izradba i žurna provedba programa za subvencioniranje proizvodnje aluminija, kao strateški bitne industrijske grane u državi. Ovo je jako bitan dan za Hercegovinu, ali i za puno šire podneblje, jer smo stvorili pretpostavke za nastavak rada i za razvitak najvećega izvoznika u državi koji sutra može širiti svoj rad na preradu svoje vrhunske sirovine, otvarati nove pogone i, time, nova djelatna mjesta. Ovaj je sporazum prvi, ali značajan korak i treba biti jasno kako nam posao tek slijedi odnosno kako ovo dogovoreno i potpisano sada treba provesti u praksi. Nadalje, bitno je naglasiti i kako je ovim Aneksom u cijelosti stavljena izvan snage ranija priča o prodaji 88% kapitala Aluminija", izjavio je predsjednik Vlade FBiH Nermin Nikšić, pojašnjavajući kako resorno ministarstvo već ima osigurana sredstva za subvencije u industriji, a sada ih može izdvajati i za Aluminij, upravo zato što je njegova struktura kapitala konačno utvrđena, s jasnim vlasničkim omjerima.

Cijelo priopćenje pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close