Josipović je za pravicu, ali ne i u aferi ZAMP

Autor: Saša Paparella,VLM , 19. ožujak 2012. u 22:00

Predsjednik Ivo Josipović napao je zbog “neprofesionalnog i neozbiljnog novinarstva” medije koji su pisali o ZAMP-ovu pogodovanju Emporionu njegova prijatelja Marka Vojkovića

Gostujući u emisiji Nedjeljom u 2, predsjednik Ivo Josipović nemušto nas je pokušavao uvjeriti da ZAMP nije godinama pogodovao tvrtki Emporion njegova prijatelja Marka Vojkovića. Josipović sve više podsjeća na svog prethodnika Stipu Mesića: iako je većina njegova TV nastupa bila prožeta formalnim zauzimanjem za vladavinu prava, čim se spomene tema koja mu nije po volji, predsjednik poseže za grubim uvredama.

Tako je rekao i da “to što smo gledali na Indexu i dva-tri povezana medija spada u red neprofesionalnog novinarstva”, a upitan zašto jedan veliki izdavač o tome nije pisao uzvraća: “Pa koje bi ozbiljne novine to prenosile?”. Predsjednik nas nije uspio uvjeriti u to što govori. Nije odgovorio zašto ZAMP, kao stručna služba Hrvatskoga društva skladatelja, ne može sam odraditi dio posla koji je, uz naknadu veću od 20 milijuna kuna godišnje, povjeren Emporionu. Ne zna da je Emporion posao dobio na temelju natječaja provedenog 1992. i nije mu čudno što se natječaj 20 godina nije ponovio. Nije spomenuo da je NO ZAMP-a dvaput, 2008. i 2010., bezuspješno tražio raspisivanje novoga natječaja i odlazak iz skupih Emprionovih ureda. “Ima li ikoga pametnog tko bi mijenjao sustav u kojem naplata raste takvim tempom?”, pita Josipović, iako povećanje ZAMP-ovih prihoda na 100 milijuna kuna godišnje nije rezultat kvalitete Emporionove usluge nego zakonskih izmjena u kojima je i sam sudjelovao – a barem to bi trebao znati.

Komentari (14)
Pogledajte sve

Josipović-gurao-ugovor-ZAMP-a-preko-Mustaćevog-nećaka-u-NO-u-HRT-a

Nakon što je u srijedu 7. siječnja Velimir Bujanec, urednik i voditelj emisije Bujica, odgovarao u policiji na pitanja istražitelja u sklopu istrage o sumnjivima okolnostima potpisivanja ugovora ZAMP-a i HRT-a, poziv na obavijesni razgovor ovih je dana dobio i Dražen Rajković, član Nadzornog odbora Hrvatske radio televizije.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/6340/Josipovi%C4%87-gurao-ugovor-ZAMP-a-preko-Musta%C4%8Devog-ne%C4%87aka-u-NO-u-HRT-a.htm

Svečano završen dijecezanski proces za proglašenje blaženim dr. Ive Pravednika sluge obespravljenih u Hrvatskoj. Baška Voda je rodila još jednog junaka, ovaj put junaka nove pravde u Hrvatskoj, kojom je on obasjao cijelu našu domovinu, a posebno našu dalmatinsku metropoliju. Zato ga se pravom može nazvati duhovnim cvijetom ove krajevne Crkve.



…Pa, svirajte i Vi ..i dobit ćete novaca
od ZAMPA.

Ja bi volija vidit dr. Ivu kako svira klavir u Remetincu.
[/quote]

tada bi napokon našao svoj PRAVI PUT i mi bi ga 100% na tom putu podržali


…Pa, svirajte i Vi ..i dobit ćete novaca
od ZAMPA.

Ja bi volija vidit dr. Ivu kako svira klavir u Remetincu.

New Report

Close