Kujundžić: “Lex Perković” je nanio Hrvatskoj nepopravljivu štetu i blamažu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. kolovoz 2013. u 14:32
Milan Kujundzic. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik Hrvatske zore (HZ) Milan Kujundžić ustvrdio je danas da je tzv. “lex Perković” izraz drske samovolje vladajućih političkih elita da zaštite i obrane ono što je neobranjivo, a njime je Hrvatskoj nanesena nepopravljiva šteta i blamaža.

Predsjednik Hrvatske zore (HZ) Milan Kujundžić ustvrdio je danas da je tzv. "lex Perković" izraz drske samovolje vladajućih političkih elita da zaštite i obrane ono što je neobranjivo, a njime je Hrvatskoj nanesena nepopravljiva šteta i blamaža.

Zahvaljujući Vladi, u EU i u svijetu je o nama ostao "neizbrisivi trag prijetvornosti, nevjerodostojnosti i nepouzdanosti". Ušli su u to s figom u džepu, to su nevjerodostojni ljudi koji se ne drže dogovora i propisa, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Hrvatske zore, stranke koja, nakon upisa u Registar političkih stranaka, i formalno djeluje od prije dva dana.

Kujundžić je ustvrdio da je cijela EU, kao i diplomatski, politički i svijet businessa, duboko razočaran hrvatskom Vladom, koja bi trebala imati minimum dostojanstva i ispričati se hrvatskom narodu.

"Lex Perković" je ocijenio anticivilizacijskim, antidemokratskim i štetnim po hrvatske nacionalne interese, ustvrdivši da je Vlada, pokušavajući taj zakon prikazati kao borbu za hrvatske interese, "dodatno ogorčila narod".

Govoreći o stanju u hrvatskom zdravstvu, Kujundžić je ocijenio kako je zdravstveni sustav, sa svim svojim manama, ipak još na vrlo visokoj razini, ustvrdivši da politiku treba maknuti iz zdravstva koje trebaju preuzeti kompetentni ljudi.

Smatra da hrvatskom zdravstvu nije potrebna reforma već stručan i racionalan pristup, te istodobno naglašava da se bolji zdravstveni sustav ne može očekivati bez oporavka gospodarstva.

Kujundžić je na konferenciji, kojoj su bili nazočni zamjenik predsjednika HZ-a Milan Petrak i dopredsjednik HZ-a Darko Chudy, najavio da će njegova stranka, pod geslom "Tko će bolje, a ne tko će koga", sve više biti prisutna na političkoj sceni.

Komentirajte prvi

New Report

Close