Jupiter Adria na Ugljanu gradi hotel vrijedan 15 mil. eura

Autor: Sandra Livajić , 27. kolovoz 2008. u 06:30

Otvaranje novog hotela sa pet zvjezdica koji će imati 58 soba i tri dvorane za sastanke predviđeno je za turističku sezonu 2010.

Sredinom rujna tvrtka Jupiter Adria kreće s rušenjem starog hotela Preko u Preku na otoku Ugljanu na mjestu kojeg će graditi luksuzni hotel sa pet zvjezdica. Otvaranje novog hotela predviđeno je za turističku sezonu 2010., a investicija je procijenjena na oko 15 milijuna eura.

Nakon završetka rekonstrukcije hotel će imati 58 soba, tri dvorane za sastanke, restoran s vanjskom terasom, bazen i vrt za relaksaciju, koktel i lounge bar te veliku promenadnu terasu uza samu obalu marine Preko. Glavni projekt gradnje hotela izradila je projektantska kuća WATG iz Londona. Rušenje stare zgrade hotela kreće za nekoliko dana, i to nakon završetka turističke sezone. Stigle su sve potrebne dozvole za rušenje, dok će gradnja novog hotela početi krajem ove ili početkom iduće godine. “Novi hotel Preko zapošljavat će 50-ak ljudi koji će proći stručno usavršavanje u našim centrima kako bismo postigli razinu usluge koja odgovara definiranim standardima tvrtke Jupiter Adria te će odražavati najviše svjetske standarde usluga u hotelijerstvu”, ističe Diana Franulić-Šarić, voditeljica korporativnih komunikacija tvrtke Jupiter Adria u Hrvatskoj. Hotel Preko tvrtka Jupiter Adria lani je kupila od varaždinske tvrtke Coning u vlasništvu Radimira Čačića, a kupila je i restoran Ivo, u prizemlju zgrade u vlasništvu Ive Jerolimova iz Preka. Inače hotel Preko izgrađen je 70-ih godina prošlog stoljeća i bio je u vlasništvu PZ Preka. U lipnju je Jupiter Adria u Preku otvorila istoimenu marinu koja nautičarima nudi više od 80 vezova za brodove dužine do 20 metara i još 15-ak vezova za superjahte dužine do 60 metara. Od Zadarske županije dobili su koncesiju na rok od 25 godina, a u gradnju marine investirano je tri milijuna eura. Orijentacija Jupiter Adrije je razvoj turizma visoke kategorije, a marina u Preku prvi je projekt takve vrste Jupiter Adrije u Hrvatskoj. Razvojni planovi Jupiter Adrije na otoku Ugljanu vezani su za hotelski i nautički turizam, a marina Preko izvrsno će dopuniti potrebe budućeg luksuznog hotela Preko najviše kategorije. “Jupiter Adria planira gradnju rezidencijalnih objekata u uvali Jaz te sadašnje remontno brodogradilište Nautu Lamjanu razviti u važno odredište nautičkog turizma uz zadržavanje remonta brodova do 300 tona nosivosti. Nauta Lamjana će se transformirati u važno odredište nautičkog turizma s potpuno opremljenom novom marinom koja će pružati usluge suhog veza, servisne i prodajne usluge, a sadržavat će rezidencije, komercijalne prostore te hotel visoke kategorije. Među ostalim značajnim projektima spomenut ćemo tri buduća terena za golf u Istri (Markocija, Motovun i Novigrad) i razvoj luksuznog turističkog naselja Čepljesi na otoku Šipanu”, navodi Franulić-Šarić. Planirana investicija u terene za golf u Istri “teška” je oko 300 milijuna eura.Glavno poslovanje Jupiter Adrije odnosi se na gradnju, potom i na dugoročno upravljanje većeg broja luksuznih odmarališta i ostalih turističkih kapaciteta u Hrvatskoj. Cilj tvrtke je, kako ističu, razvoj kvalitetnog turizma, poštujući najviše i najnovije svjetske standarde u turizmu u gradnji integriranih odmarališta i ostalih turističkih objekata.

Prikupljeno 180 milijuna eura kapitala

Tvrtka Jupiter Adria je osnovana 2006. i ima urede u Londonu, Luzernu i Zagrebu. Glavno poslovanje odnosi se na gradnju i upravljanje luksuznim odmaralištima i ostalim turističkim kapacitetima u Hrvatskoj kao i u drugim dijelovima jugoistočne Europe. Tvrtkom upravlja članica Jupiter Investment Management grupe koja predstavlja jednu od vodećih britanskih grupacija za upravljanje investicijskim fondovima i raspolaže sredstvima u iznosu od gotovo 30 milijardi eura. Jupiter Adria je do sada prikupila 180 milijuna eura dioničkog kapitala prikupljenog od prvorazrednih institucionalnih ulagača diljem Velike Britanije i Europe. Cjelokupna sredstva su uložena ili namijenjena ciljanim projektima u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close