Borković umjesto Grbavca u NO-u HT-a

Autor: Tin Bašić , 11. travanj 2012. u 22:00

Fond hrvatskih branitelja zatražio je u srijedu da Branko Borković “Mladi jastreb” zamijeni Damira Grbaca u Nadzornom odboru Hrvatskog telekoma.

U protuprijedlogu za Glavnu skupštinu dioničara HT-a Braniteljski fond je u jednoj rečenici skromno postavio svoj zahtjev da umjesto predsjednika Uprave Raiffeisen mirovinskog fonda predlažu člana Upravnog odbora tog fonda. Borković u kratkoj izjavi za Poslovni dnevnik tvrdi da su se na taj korak odlučili jer žele bolje upravljati svojom imovinom. “Imamo sedam posto dionica HT-a i želimo nadzirati tu kompaniju. To je naša imovina i stalo nam je do nje”, rekao je Borković i podsjetio da je Fond branitelja i prije je tražio člana NO-a, no iz raznih političkih kalkulacija bio je odbijen.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kako posluje i kako se upravlja imovinom fonda Hrvatskih branitelja vidi se iz cijene udjela koju ima fond. Oćigledno je da netko ima interesa da je cijena udjela mala i da branitelji prodaju udjele zbog straha da će na kraju izgubiti i ono malo što imaju. Kao branitelj i član fonda podržavam Borkovića i nadam se da će vlada sukladno zakonu prebaciti i ostale udjele koje po zakonu mora prebaciti u fond, a ne dionice Vijesnika koje su još i više doprinjele smanjenju udjela al oćigledno da je to nekome u interesu.

New Report

Close