Izvršni direktor Applea Cook donira svoje bogatstvo

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. ožujak 2015. u 09:40
Foto: Tobias Hase/DPA/PIXSELL

Izvršni direktor Applea Tim Cook najavio je da će donirati svoje bogatstvo dobrotvornim organizacijama.

Izvršni direktor Applea Tim Cook najavio je da će donirati svoje bogatstvo dobrotvornim organizacijama, priključivši se tako rastućem spisku bogataša koji daruju svoju imovinu za života ili nakon smrti.

Fortune magazin citirao je direktora te najveće svjetske tehnološke korporacije da planira donirati svoje bogatsvo, koje se procjenjuje na 785 milijuna dolara, dobrotvornim organizacijama nakon što svom 10-godišnjem nećaku plati obrazovanje.

"Želim biti kamenčić u vodi koji će stvoriti valove promjena", izjavio je Cook za taj časopis.

Fortune procjenjuje da je neto vrijednost imovine Cooka, samo na temelju njegova portfelja dionica Applea, oko 120 milijuna dolara, a drži i dionice kojima još ne može slobodno raspolagati, vrijedne 665 milijuna dolara.

Takva najava 54-godišnjeg Cooka samo je jedan u nizu primjer česte filantropije najbogatijih ljudi.

Milijarder i financijer Warren Buffett ohrabruje vrlo bogate ljude da doniraju barem polovinu svog bogatstava kroz "Giving Pledge", inicijativu putem koje članovi obećavaju da će najmanje polovinu svog bogatstva donirati za života ili nakon smrti, a kojoj su se već pridružili Bill Gates iz Microsofta, Mark Zuckerberg iz Facebooka i Larry Ellison iz Oraclea.

Iako se Cookova darežljivost ne može mjeriti s onom Gatesa ili Zuckerberga, koji imaju imovinu vrijednu milijarde dolara, izvršni direktor Applea izjavio je za Fortune kako se nada da on biti taj koji učiniti promjenu.

Komentirajte prvi

New Report

Close